utorak, 17. svibnja 2016.

''Glasnici istine'' Dolovski i Draksler pobjednici štafetne utrke u Slavonskom Brodu

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ''Glasnici istine'' Darko Dolovski, Goran Draksler, Mario Kovač i Pavo Tutenov, sudjelovali su na štafetnoj utrci u Slavonskom Brodu u sklopu 13. brodskog polumaratona ˝Bromare˝.

Podijeljeni u dvije ekipe: ''Glasnici istine 1'' (Dolovski,Draksler) i ''Glasnici istine 2'' (Kovač, Tutenov) trčali su dionice od 2 puta po 10,5 km.

U konkurenciji od 10 štafeta prva ekipa ''Glasnika istine'' u sastavu Darko Dolovski i Goran Draksler osvojila je prvo mjesto nadmoćno pobijedivši s vremenom od 1.19.38 ispred drugoplasiranih Požežana Ivana Maletića i Vladimira Klinčića (AK Moslavina u pokretu) s vremenom 1,23.29.

U vrlo jakoj štafetnpj utrci, vrijeme Maria Kovača i Pave Tutenova iz ekipe Glasnika istine 2 od 1.43.48 bilo je dovoljno tek za 9. mjesto, no ˝utješni˝ podatak organizatora da bi u svim dosadašnjim održanim štafetnim utrkama njihov rezultat osigurao postolje dovoljno govori o iznimno jakoj konkurenciji.

Inače, pobijednik 13. Brodskog polumaratona bio je zagrebčanin Mato Šapina u vremenu od 1.18.26.
Nakon ovog ˝izleta˝ u natjecateljske utrke kako bi dokazali da nisu još za ˝staro gvožđe˝, ''Glasnici istine'' vraćaju se svojim memorijalnim utrkama i maratonima, te ih tako očekuje 20.5.2016. godine, Memorijalni polumaraton Orahovica-Rastovac posvećen u sjećanje na poginule branitelje s orahovačkog kraja u Modriči 1992. godine.(Glasnici istine)