ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe teško ozlijeđene, obje pješaci, i jedna je lako ozlijeđena. Jedan počinitelj prometne nesreće je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i 3 su prometne nesreće uzrokovali strani državljani vozači teretnih vozila.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 238 prekršaja, od kojih 40 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 51 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,29 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 53 godine koji je upravljao vozilom u Paušincima u utorak oko 17,00 sati, a najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u ponedjeljak oko 16,30 sati u Breziku gdje je vozač osobnog automobila na dionici ceste gdje je ograničenje brzine kretanja vozila bilo 50 km/h upravljao utvrđenom brzinom od 114 km/h.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 6 osoba; 3 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i pod utjecajem alkohola.

-Pojačane mjere i akcije

Dana 20./21. prosinca 2015. godine u vremenu od 17 do 01 sat na području PP Slatina provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Kod 45 vozača je utvrđeno i sankcionirano 12 prekršaja, od kojih su 3 vozača zatečena da upravljaju pod utjecajem alkohola.


Promo :