nedjelja, 1. studenoga 2015.

Prijatelja nožem izbo 11 puta,bio je na steroidima i drogi

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Osijek: Saša (27) razbjesnio se jer je Dalibor (31) u stan primio prijatelja, iako je nekoliko dana ranije njemu obećao smještaj. Policija kaže da su bili drogirani.


Dugo su prijatelji. Nije mi jasno što je Sašu nagnalo da mi sina 11 puta ubode nožem, rekla je Marija Mirkajlović, majka Dalibora (31), kojega je Saša Radmilović (27) u četvrtak izbo nožem.
Radmilović je nakon toga skočio sa zgrade u Strossmayerovoj ulici u Osijeku.

Dalibor se u stan nedavno uselio s prijateljem iz Županje. A upravo je taj cimer, uvjerena je osječka policija, razlog što se 27-godišnjaku pomračio um te je napao prijatelja. Naime, pretpostavlja se da je Saša, nakon što je nenajavljen došao u stan, “poludio” zatekavši tamo Dalibora i još jednog muškarca.

- Dalibor mi je rekao da je Saša prije četiri dana stigao iz inozemstva u Osijek i zamolio ga da prespava u stanu dok se ne snađe. Prema mojim saznanjima, sva su trojica zajedno sjedili i razgovarali do četiri ujutro. Sat vremena poslije Saša je gol zaskočio Dalibora na krevetu. Počeo je divljati. Napao ga je nožem. Dalibor je ležao na trbuhu, a Saša ga je mahnito ubadao. Koliko sam uspjela saznati, cimer je čuo buku te je upao u sobu i odgurnuo Sašu, koji je potom gol istrčao na hodnik zgrade - rekla nam je u jednom dahu Daliborova majka.
Uvjerena je kako joj je sinu život spasio dečko iz Županje kojega ona do sada nije upoznala, a koji je u svemu prošao bez ozljeda.

Tragedijom je šokirana i Daliborova sestra Viktorija (19). Poznavala je Sašu te je čula da je upao u loše društvo.

- Rijetko je dolazio u Slatinu. Znam da je završio Elektrotehnički fakultet, ali nije nigdje radio. Neko vrijeme je bio i u Zagrebu - rekla je Viktorija. Sašina majka Jasna nije htjela razgovarati o preminulom sinu, a oca Tomislava nismo zatekli kod kuće jer bio u Osijeku na policiji. Prva susjeda Sašina oca, Marija Šarabok, jako je pogođena tragedijom. Umirovljenica kaže kako je Saša kao mali često dolazio kod nje i družio se s njezinim unucima. Bio je, tvrdi, pristojan i drag mladić koji bi je svaki put kad bi došao kući pozdravio te porazgovarao s njom.
- Dok nije otišao iz Slatine, s njim nije bilo nikakvih problema. Znam da je u srednjoj školi počeo odlaziti u teretanu i da je bio nabildan. Što mu je došlo u glavu da uzme nož u ruke i zavije u crno dvije obitelji vjerojatno nikad nećemo saznati. Nitko nije ni slutio da je upao u loše društvo koje ga je stajalo života - rekla nam je Marija Šarabok.

Svjedoci tragedije u stanu u Osijeku rekli su nam da je Saša, nakon što je prijatelja ubo nožem, unezvjereno hodao gol zgradom.

- Lupao je na vrata nekoliko stanova, ali nitko mu nije otvorio. Onda je nekom nevjerojatnom snagom uspio istrgnuti bicikl zaključan za ogradu i baciti ga na pod hodnika. Potom se popeo na peti kat. Vatrogasnim aparatom je razbio staklo od prozora kroz koji se izlazi na krov zgrade i provukao kroz tu rupu koju je napravio. Još su vidljivi tragovi krvi i dlaka na staklu koje je zakačio dok se provlačio. Onda se skrivao iza dimnjaka neko vrijeme. Na kraju krova je gromobran preko kojeg je Saša pao - rekao nam je stanar zgrade.

U policiji su rekli da su Saša i Dalibor bili pod utjecajem droga te da su od ranije poznati po većem broju kaznenih djela - od nasilništva do preprodaje droga. Obdukcija preminulog još nije završila, no nagađa se da je Saša, s obzirom na vježbanje u teretani i postignutim rezultatima, uzimao steroide, koji su ga u kombinaciji s drogama pretvorili u agresivnog čovjeka. Jedan body builder iz Zagreba, koji je već 25 godina u tom sportu, rekao nam je da se, nažalost, u pojedinim teretanama svašta prodaje ispod pulta, a na to posebno upozorava dr. Božidar Fučkar, bivši šef antidopinške kontrole u Hrvatskom olimpijskom odboru.

- Steroidi utječu na fizičku spremu, ali i na psihu čovjeka. U kombinaciji s drogama mogu dovesti do agresivnog ponašanja, no u ovom slučaju tek treba vidjeti što je bio uzrok takvog ponašanja - kaže dr. Fučkar.

-Majka se zaključala u kuću i nikome ne otvara vrata  

Susjedi Radmilovićevih uvjeravaju nas kako je Saša rijetko dolazio u rodni kraj te da nije imao djevojku. Njegova majka u petak se zatvorila u kuću, a nije radio ni njezin knjigovodstveni servis.  
Dosjei su im puni kaznenih prijava  
Saša i Dalibor, kažu u osječkoj policiji, imaju impresivan broj kriminalnih djela, od dilanja droge pa sve do nanošenja teških ozljeda.  (prenosi .24sata.hr)

Vezani članak : Skočio sa krova zgrade i ubio se