četvrtak, 29. listopada 2015.

Slatina-Pokušali pobjeći policiji sa 150 kg rezanog duhana

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Jučer, 28. listopada, policijski službenici Policijske postaje Slatina,  oko 10 sati, postupajući po predhodnim saznanjima u naselju Sopje, zatekli su dva automobila osječkih registarskih oznaka kako se kreću u pravca naselja Noskovci, a za koja su postojala saznanja da prevoze nelegalni duhan.

Dolaskom u Noskovce jedan od automobila je naglo skrenuo na poljski put, gdje je nakon kraćeg vremena, zatečen u blizini kanala zajedno sa dvije muške osobe koje iz prtljažnog prostora izbacuju bijele PVC vreće. Prilikom legitimiranja utvrđeno je da su zatečeni 52 – godišnji vozač i 45 – godišnji suvozač, oboje sa područja Osijeka, koji su u odvodni kanal iz automobila izbacivali vreće sa rezanim duhanom od kojih je jedna zatečena u automobilu. Ukupna zatečena količina duhana je oko 150 kilograma.

Nadalje, u Čađavici je zaustavljeno i drugo vozilo osječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao  33 – godišnjak sa područja Osijeka, koji je doveden u PP Slatina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su trojica osumnjičenika, dana 28. listopada u jutarnjim satima, na području Suhopolja kupile rezani duhan od nepoznate osobe, nakon čega su sa dva automobila krenuli prema Osijeku, pri čemu je 33 – godišnjak sa prvim vozilom osječkih registarskih oznaka bio predhodnica drugom vozilu u kojem se nalazio rezani duhan.

Također, od zatečenih osoba su oduzeti i mobiteli i dvije ručne radio stanice s kojima su neposredno komunicirali za vrijeme puta. Slijedi podnošenje kaznene prijave, zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine. (PU virovitičko-podravska)


Promo :