Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com
Poznato je da su Mađari majstori gulaša. Kako pripremiti pravi mađarski gulaš, pokušajte ovim receptom :
Sastojci :
-1000 g junetine
-4 kom. luka crvenog (srednje veličine)
-30 g slatke crvene paprike
-30 g ljute crvene paprike
-1. mala žlica soli
-1 režanj češnjaka
Priprema (za 6 porcija) :
1. Na srednje jakoj vatri pirjajte sitno narezani luk dok ne postane staklast
2. Dodajte sol, nasjeckani češnjak i meso narezano na kockice , te pirjajte sve zajedno 10-tak min.
3. Ulite vodu ili temeljac tek toliko da prekrije meso. Ubacite začine (osim paprike možete staviti i žlicu Vegete) i kuhajte 2-3 sata.
4. Kada gulaš postane dovoljno gust , poslužite ga sa palentom ili krumpirom (preporučuje se pire), a može i tjestenina, 'ko kako voli.
Poznato je da su Mađari majstori gulaša. Kako pripremiti pravi mađarski gulaš, pokušajte ovim receptom :
Sastojci :
-1000 g junetine
-4 kom. luka crvenog (srednje veličine)
-30 g slatke crvene paprike
-30 g ljute crvene paprike
-1. mala žlica soli
-1 režanj češnjaka
Priprema (za 6 porcija) :
1. Na srednje jakoj vatri pirjajte sitno narezani luk dok ne postane staklast
2. Dodajte sol, nasjeckani češnjak i meso narezano na kockice , te pirjajte sve zajedno 10-tak min.
3. Ulite vodu ili temeljac tek toliko da prekrije meso. Ubacite začine (osim paprike možete staviti i žlicu Vegete) i kuhajte 2-3 sata.
4. Kada gulaš postane dovoljno gust , poslužite ga sa palentom ili krumpirom (preporučuje se pire), a može i tjestenina, 'ko kako voli.
Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866