subota, 12. rujna 2015.

Recept-Mađarski gulaš

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Poznato je da su Mađari majstori gulaša. Kako pripremiti pravi mađarski gulaš, pokušajte ovim receptom :

Sastojci :

-1000 g junetine
-4 kom. luka crvenog (srednje veličine)
-30 g slatke crvene paprike
-30 g ljute crvene paprike
-1. mala žlica soli
-1 režanj češnjaka

Priprema (za 6 porcija) :

1. Na srednje jakoj vatri pirjajte sitno narezani luk dok ne postane staklast

2. Dodajte sol, nasjeckani češnjak i meso narezano na kockice , te pirjajte sve zajedno 10-tak min.

3. Ulite vodu ili temeljac tek toliko da prekrije meso. Ubacite začine (osim paprike možete staviti i žlicu Vegete) i kuhajte 2-3 sata.

4. Kada gulaš postane dovoljno gust , poslužite ga sa palentom ili krumpirom (preporučuje se pire), a može i tjestenina, 'ko kako voli.


Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116