petak, 28. kolovoza 2015.

Upozorenje građanima! - Prijevara putem oglasa

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Jučer, 27. kolovoza, u Policijsku postaju Virovitica, osobno je pristupio 36 – godišnjak i prijavio kazneno djelo prijevare. 
Provedenim obavijesnim razgovorom, 36 – godišnjak je izjavio da je putem oglasnika, 20. kolovoza na prodajnom servisu pronašao oglas, gdje se prodaje mobilni telefon „Iphone 6“ za novčani iznos od 2900 kuna. Nakon kontakta s oglašivačem, tj ženskom osobom, dogovorio je uplatu akontacije od 850 kuna na otvoreni tekući račun banke, a ostatak novca će uplatiti prilikom preuzimanja mobilnog uređaja. Nakon što je uplatio akontaciju, do danas nije preuzeo mobilni uređaj, a niti mu se oglašivač javlja na kontakt telefon, te se stoga smatra prevarenim. 
-UPOZORENJE GRAĐANIMA !
U posljednje vrijeme zabilježeno je nekoliko slučajeva prijevare kod kupovine putem interneta, pa koristimo ovu priliku kako bismo ponovno upozorili građane da budu oprezni prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavljaju mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. Nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. (PU virovitičko-podravska)