četvrtak, 6. kolovoza 2015.

U petak, 7. kolovoza, počinje 1. sajam vina i kulena u Orahovici

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





U organizaciji Grada Orahovice, Turističke zajednice grada Orahovice, te Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, 7., 8. i 9. kolovoza bit će održan prvi Sajam vina i kulena, i to na izletištu Orah, odnosno orahovačkom jezeru. Prvog dana sajma program će početi u 12 sati otvorenjem sajma, dodjelom nagrada za najbolji kulen i vino, te podjelom zahvalnica. Nakon toga slijedi Kulenijada, prikaz svih pristiglih uzoraka te kušaonica.
U subotu će manifestacija biti nastavljena u 10 sati izložbeno-prodajnim sajmom vina i kulena te prodajom čobanca a završnog dana u nedjelju, 9. kolovoza uz nastavak izložbeno-prodajnog sajma na meniju će biti fiš-paprikaš. Generalni pokrovitelj je Poljoprivredno poduzeće Orahovica, a glavni pokrovitelj Hrvatska gospodarska komora:
Cilj je ovoga sajma da se svim posjetiteljima prezentiraju domaći proizvodi i proizvođači. Riječ je o sajmu vina, odnosno vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, turizma, tradicije, gastronomije, domaćih proizvoda, suvenira. Na sajmu će osim vina i kulena biti predstavljeni autohtoni i tradicijski ruralni proizvodi i usluge, eno i gastronomski specijaliteti, autohtona događanja i običaji te turistička ponuda ruralnog turizma. Bit će organizirano niz degustacija te promotivna prodaja i kupnja proizvoda. Sajam vina i kulena prilika je da vinogradari, vinari, voćari, proizvođači vina, kulenari, turistički djelatnici i proizvođači domaćih proizvoda na 300 kvadrata natkrivenog sajamskog prostora i 200 kvadrata otvorenog sajamskog prostora prezentiraju svoje proizvode i usluge. Pozivam sve da dođu na naše prelijepo orahovačko Jezeru i u tom sjajnom ambijentu uživaju u gastronomiji ovoga kraja te vrhunskim orahovačkim vinima – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec.
Ocjenjivanje vina već je odrađeno, a ocjenjivanje kulena predviđeno je za 6. kolovoza u Turističkom uredu grada Orahovice s početkom u 15 sati:
- Nakon prvog ocjenjivanja prošle godine u sklopu sajma Slavin na kojem je bilo vrhunskih uzoraka, siguran sam da će na našoj drugoj Kulenijadi kvaliteta biti još bolja. Pozivam sve slavonske i kulenare s drugih područja da nam se pridruže – riječi su predsjednika ocjenjivačkog povjerenstva Kulenijade Vladimira Pleše. (glas-slavonije.hr/vpz.hr)


Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116