utorak, 25. kolovoza 2015.

Turistički promet na području VPŽ povećan za 25,62%

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Prema podacima Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, tijekom mjeseca srpnja na području županije je u odnosu na prošlu, 2014. godinu, ostvareno povećanje noćenja za čak 25,62%.
Tijekom mjeseca srpnja na području županije u registriranim smještajnim objektima ostvareno je 1603 noćenja (1140 noćenja domaćih i 463 noćenja stranih gostiju). U odnosu na mjesec lipanj, u kojem je ostvareno 1378 noćenja, povećanje ostvarenog broja noćenja iznosi 16,32 %. Najveći broj noćenja ostvaren na područjima Virovitice i Parka prirode Papuk.
Povećanje turističkog prometa rezultat je aktivnosti županijske Turističke zajednice, ali i Virovitičko-podravske županije koja je, zahvaljujući EU sredstvima, upotpunila turističku ponudu, kako rekonstrukcijom značajnih povijesnih objekata, tako i označavanjem oko 600 km biciklističkih staza, čime je ujedno postala i središte cikloturizma kontinentalnog dijela Hrvatske. (vpz.hr/tzvpz.hr)

Promo: