četvrtak, 27. kolovoza 2015.

Slatina-Povrat poreza pet puta veći

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





Od 1. siječnja do 30. lipnja za povrat poreza građanima i obrtnicima sa žiroračuna Grada skinuto je 1,701.373 kuna, što je približno pet puta više nego u prvih šest mjeseci prošle godine. 
Do kraja srpnja, međutim, skinuto je 3,260.000 kuna, a taj se iznos u posljednjih pet godina kretao između 1,2 i 1,6 milijuna kuna. Prema informaciji Porezne uprave, do sada su obrađene 3162 porezne prijave za 2014. godinu, koje nose 5,108.984 kuna za povrat, a očekuje se uplata oko 735.000 kuna. To znači da bi, prema izračunima, do kraja godine s računa Grada trebalo biti skinuto ukupno oko 4,6 milijuna kuna, što je također približno pet puta više nego prijašnjih godina. Podaci su to koje je u odgovoru na vijećničko pitanje Kluba HDZ-a na aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća iznijela pročelnica Upravnog odjela za financije i računovodstvo Vesna Hudoletnjak.

– Transakcije obično nisu najavljene, a prijašnjih godina obavljane su mjesečno. Ove godine prvi put Porezna uprava stavlja najavu na svoje web-stranice i objavi da će porezne prijave biti obrađene određenog dana, ali mi nikad ne znamo koliko će one nositi novca i obrade se na način da u istom danu bude obustavljen priljev sredstava iz poreza na dohodak Gradu za iznos obrađenih poreznih prijava - rekla je u svom odgovoru pročelnica Hudoletnjak.

Povećanje broja poreznih prijava s lanjskih 2569 na ovogodišnjih 3162 pročelnica Hudoletnjak protumačila je činjenicom da su građani iskoristili mogućnost ispravka poreza jer je Grad postao “potpomognuto područje” pa se korekcija poreza pokazala kroz osobni odbitak i poreznu reformu, a i povrat poreza ide po stopi većoj od prošlogodišnje slijedom primjene zakonskih propisa. (P. Žarković/Glas Slavonije)

Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116