srijeda, 3. lipnja 2015.

Projektu VPŽ odobrena sredstva iz programa Fond za razvoj turizma 2014.

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Virovitičko-podravskoj županiji odobrena su sredstva iz programa Fond za razvoj turizma u 2014. godini, za sufinanciranje projekta REKREACIJSKO EDUKATIVNO-SPORTSKO TURISTIČKI CENTAR U VIROVITIČKO-PODRAVSKOJ ŽUPANIJI u iznosu od 100.000,00 kn. 
Novac je namijenjen za izradu projektne dokumentacije, koja je neophodna za kandidiranje projekata za korištenje sredstava iz Strukturnih fondova Europske unije te za izvršenje samih investicija javne infrastrukture.
Temeljem Odluke o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma te nakon objavljenog Javnog poziva za predlaganje projekata od 07. svibnja 2014. godine, Ministarstvo turizma donijelo je odluku o projektima javne turističke infrastrukture i očuvanja resursne osnove kojima su dodijeljena sredstva iz Programa Fond za razvoj turizma u 2014. godini. Sredstva tog fonda namijenjena su javnom sektoru, u funkciji zaštite resursne osnove i ulaganja u javnu turističku infrastrukturu, bilo kroz kapitalna ulaganja ili pripremnu dokumentaciju za financiranje projekata kroz EU fondove ili na neki drugi način.
U trećoj Odluci o odabiru projekata Ministarstvo turizma odobrilo je sufinanciranje 52 razvojna projekta među kojima je i projekt Virovitičko-podravske županije “Rekreacijsko-edukativno-sportsko turistički centar u Virovitičko-podravskoj županiji” u iznosu od 100.000,00 HRK.
Projekt REKREACIJSKO EDUKATIVNO-SPORTSKO TURISTIČKI CENTAR U VIROVITIČKO-PODRAVSKOJ ŽUPANIJI će se provoditi u općini Lukač, naselju Kapela Dvor, a veže na razvoj inovativnog i jedinstvenog oblika turističke infrastrukture koji će obogatiti turističku ponudu Virovitičko-podravske županije i produžiti pred i postsezonu. Radi se o nastavku prekograničnog projekta “Experience and enjoy the Drava valley by bicycle” financiranog bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija.
Ovim projektom će se izvršiti rekonstrukcija gospodarske građevine i uređenje perivoja oko kurije Janković u Kapela Dvoru čime će se spriječiti njihovo daljnje propadanje i postojeći prostor će se u potpunosti prenamijeniti u rekreacijsko-edukacijsko-sportsko-turistički centar. Istovremeno će se spasiti kulturno-povijesni eksponat izuzetne vrijednosti. (ravidra.hr)
Treću Odluku o odabiru projekata možete pogledati na stranici Ministarstva turizma


Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116






























Promo:
Vertigo caffe & wine bar 
Slatina Trg sv. Josipa