utorak, 19. svibnja 2015.

Obilazak stalnog postava Zavičajnog muzeja u Slatini

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Povodom Međunarodnog dana muzeja, koji se tradicionalno obilježava 18. svibnja, zamjenica župana virovitičko-podravskog Sanja Bošnjak, obišla je stalni postav Zavičajnog muzeja u Slatini. 
Stalni postav otvoren je u siječnju ove godine, a rezultat je tridesetgodišnjeg rada i prikupljanja oko 10.000 predmeta. Na prostoru od 300 metara kvadratnih petstotinjak izloženih eksponata govori o slatinskoj prirodnoj, kulturnoj i duhovnoj baštini, a prekrasnom multimedijskom postavom proteže se obrazovanje i školstvo kao centralna nit kroz stoljeća. Školstvo je ujedno bilo i nit vodilja otvaranju stalnog postava Muzeja, točnije, školska svjedodžba iz 1915. godine prema kojoj su predmeti postavljeni.
Sanja Bošnjak pohvalila je entuzijazam ravnateljice Zavičajnog muzeja, Dragice Šuvak, kao i sve one koji su doprinijeli razvoju Muzeja.
Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja Zavičajni muzej Slatina popratio je nizom kulturno-zabavnih događanja koja traju od 13. svibnja, a završit će u četvrtak 21. svibnja koncertom učenika Osnovne glazbene škole Slatina.(vpz.hr)

Foto : 





Promo:
Vertigo caffe & wine bar 
Slatina Trg sv. Josipa