subota, 23. svibnja 2015.

Međunarodna vježba Civilne zaštite ''MURA 2015.''

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Protueksplozijske službe Uprave policije u suradnji sa policijskim službenicima PU varaždinske, PU međimurske, PU virovitičko-podravske, te PU bjelovarsko-bilogorske sudjelovali su u provedbi međunarodne vježbe Civilne zaštite ''MURA 2015.'', a koja se u vremenu od 18. do 21. svibnja 2015. održala na prostoru PU međimurske i PU varaždinske.
Osim pokazanih stručnih znanja vezanih za postupanje policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu prema pronađenom eksplozivnom sredstvu, naročit  naglasak je stavljen na međusobnu suradnju i koordinirano djelovanje svih subjekata uključenih u vježbu. Tako je tijekom neposrednog postupanja policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu prema pronađenoj neeksplodiranoj zrakoplovnoj bombi pružena tehnička potpora interventnog tima Civilne zaštite  iz Republike Slovenije.
Vježbu je planirala i provela Državna uprava za zaštitu i spašavanje, dok je cilj vježbe bio, uvježbavanje i zajedničko djelovanje međunarodnih interventnih timova u slučaju nastupa poplava većih razmjera, saniranja posljedica te donošenja standardnih operativnih postupaka za uspostavu sustava ranog upozoravanja.(MUP RH)

Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116