četvrtak, 21. svibnja 2015.

Gradonačelnik Slatine ugostio veleposlanicu Makedonije

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




U srijedu, 20. svibnja ,gradonačelnik  Slatine Ivan Roštaš ugostio je veleposlanicu Republike Makedonije, gđu Danielu Karagjozosku.
Veleposlanica je predstavila svoju zemlju te naglasila da i Hrvatska i Makedonija imaju iste interese, pošto gospodarstva obje zemlje zaostaju za ostatkom Europe. Naglasila je da ulaže velike napore u spajanju gospodarstvenika između naše dvije zemlje, a kao neke od prednosti kod suradnje istaknula je sličnost u jeziku i geografsku blizinu. Izrazila je mogućnost posjete naših gospodarstvenika Makedoniji, i obrnuto. Izrazila je želju za gospodarskom, turističkom i kulturnom suradnjom te naglasila važnost ovakvih sastanaka.
Gradonačelnik je Veleposlanici opisao gospodarsku situaciju u gradu te naglasio prehrambenu i tekstilnu industriju. Također je naglasio projekte energana i toplana na šumsku biomasu to jest obnovljive izvore energije kao strateško opredijeljenje grada Slatine. U nastavku je pročelnica Službe za gospodarstvo i razvoj Vera Radaš održala prezentaciju o gospodarskim aktivnostima i stanju gospodarstva u gradu Slatini.
Od predstavnika gospodarstvenika  sastanku prisutan je bio Slavko Mađarić, član uprave Marinada d.o.o., koji je Veleposlanici predstavio obim poslovanja Marinade s partnerima u Makedoniji te probleme na koje nailaze.
Na kraju susreta dogovoren je novi sastanak u skorije vrijeme na kojemu će biti predstavljeni konkretni pravci suradnje, a gradonačelnik Roštaš je Veleposlanici uručio cvijeće i poklon paket pun proizvoda sa područja Grada Slatine.
Na kraju susreta veleposlanica je obišla Zavičajni muzej Grada Slatine gdje joj je stalni postav muzeja i sobu Milka Kelemena predstavila ravnateljica muzeja Dragica Šuvak.