ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

Glasnici istine trče Svetom Ocu u Sarajevo

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Povodom pastirskoga pohoda hodočasnika mira Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini u Sarajevo, 6. lipnja 2015. godine, Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika organizira  štafetni ultramaraton  pod nazivom „U susret hodočasniku mira Svetom Ocu papi Franji“.

U maratonu će sudjelovati 12 maratonaca, a čast dolaska pred Svetog Oca dobila su i dva slatinska maratonca  ,Goran Draksler i Nenad Pelengić članovi udruge Glasnici istine-hrvatski maratonci koji sudjeluju na memorijalnim maratonima diljem Hrvatske,pa tako i na memorijalnom maratonu posvećenom u sjećanje na tovarničkog župnika vlč.Ivana Burika ,mučki ubijenog 8.10.1991.godine u Tovarniku kojem u čast se svake godine 8.listopada trči od Vukovara do Tovarnika.

Po dolasku u Sarajevo maratonci će u dogovoru s uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem, predati Svetom Ocu talijanski prijevod romana o barbarski ubijenom Tovarnićkom svećeniku vlč. Ivanu Buriku.

Planirano je u dva dana štafetno istrčati 250 km od Tovarnika do Sarajeva i tom malom žrtvom doprinijeti tom povijesnom danu.

Pokrovitelj ovog štafetnog ultramaratona je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.(Pavo Tutenov, predsjednik udruga Glasnici istine-hrvatski maratonci)




Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116












































Promo:
Vertigo caffe & wine bar 
Slatina Trg sv. Josipa