nedjelja, 18. siječnja 2015.

Slatina-Za održavanje javnih površina predviđeno je dva milijuna kuna

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Za održavanje i čišćenje javnih površina, kao dio Programa održavanja komunalne infrastrukture na području grada Slatine, u 2015. godini u proračunu planirano je 2,007.200 kuna.
Predviđeno je uklanjanje oštećenja na nogostupima i ostalim javnim pješačkim površinama te gradnja nogostupa u dijelu Ulice Nikole Šubića Zrinskog duljine oko 750 metara. Predviđeno je pročišćavanje i korekcija cestovnih jaraka uz nerazvrstane ceste, čišćenje i zamjena dotrajalih cijevnih propusta i slijevnjaka prema potrebi te održavanje čistoće grada.
Zimsko održavanje nerazvrstanih cesta, nogostupa, parkirališta, javnih prolaza i stubišta na području grada obavlja gradska tvrtka Slatina-kom, a obuhvaća čišćenje snijega strojnim ralicama, posipanje solju i agregatom te ručno čišćenje prilaza pješačkim prijelazima, stubišta i pješačkih prolaza. Pripravnost zimske službe od 15. studenoga do 31. ožujka obuhvaća pripremu deset vozila s ralicama i rasipačem, soli, agregata, ljudstva, opreme i svega neophodnog za učinkovito obavljanje zimske službe.
Unatoč lijepom vremenu, prognostičari za posljednju dekadu siječnja najavljuju povratak zime i još jedan val snijega, a temperatura zraka mogla bi se spustiti i ispod –15 stupnjeva.
Programom održavanja i čišćenja javnih površina definirano je također uređenje voda, parkova i zelenih površina, dječjih igrališta, božićno ukrašavanje grada i prigradskih naselja, autobusnih stajališta, gradske fontane, strojna košnja rubnjaka te obnova drvoreda i cvjetnih nasada. Za određene aktivnosti, kao što je održavanje čistoće, rad zimske službe i košnja trave, određeni su prioriteti obavljanja radova. (glas-slavonije.hr/vpz.hr)