ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

Orahovački Dinamovci organizirali humanitarnu ''Plavu noć''

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Orahovački Dinamovci još su jednom pokazali veliko humanitarno srce. Naime, u organizaciji Udruge navijača GNK Dinamo održana je 8. “Plava noć” Dinama koja je i ove godine tradicionalno bila humanitarnog karaktera. 
Sav prihod s ovogodišnje “Plave noći” ide za pomoć Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ”Orahovica” i klubu Jaglac. Kako je to već uobičajeno kroz godine, tako su i ovu “Plavu noć” uveličali velikani Dinama, a ovoga puta bile su to legende iz trofejne generacije ’67. koja je osvojila Kup velesajamskih gradova (danas Euroliga nap.a), i to Branko Gračanin, Krasnodar Rora i Filip Blašković.
U goste Orahovici stigli su i veterani Bad Blue Boysa, nekoliko povjerenika Dinama iz cijele Hrvatske na čelu s legendarnim povjerenikom Dinama za grad Zagreb, Damirom Žigrovićem-Žigom te mnoštvo Dinamovaca iz gotovo cijele Slavonije:
Osmu godinu za redom smo, unatoč teškim vremenima uspjeli organizirati još jednu “Plavu noć” i moram reći kako je naša “Plava noć” jedina u Hrvatskoj, to se više nigdje ne održava osim kod nas. I dalje smo ostali vjerni našem glavom cilju “Plavih noći”, a to je humanitarna akcija za pomoć osobama u potrebi. Ovoga puta su to korisnici kluba Jaglac i presretni smo što smo uspjeli prikupiti određen broj sredstava za ovu orahovačku Udrugu. Moram se od srca zahvaliti svim sponzorima i posebno legendama Dinama, gospodi Gračaninu, Blaškoviću i Rori, koji su se ponovno pokazali kao istinski Dinamovci, a paralelno ne mogu ne reći kako već nekoliko godina za redom GNK Dinamo ne želi pustiti aktivne prvotimce na našu zabavu iako oni sami žele prisustvovati. Jednostavno ne mogu razumjeti takav odnos kluba prema navijačima, tim više što smo mi redovni na gotovo svim utakmicama našeg kluba. U svakom slučaju, nama ljubav prema Dinamu nitko ne može uzeti, a u prvom redu prema želji da nekome pomognemo ma koliko to bilo – rekao je predsjednik Udruge navijača Dinama Orahovica Damir Najmenik.
Tijekom večeri podijeljene su tombole, izlicitirana su dva originalna Dinamova dres, drugu godinu za redom održan je zanimljiv kviz znanja o povijesti Dinama, a tijekom večeri pun hotel Ružica grad zabavljali su glazbeni sastav Revolt iz Slatine te sjajni Suhopoljski tamburaši:
-Mi smo kao mladići prije punih 50 godina igrali srcem, dušom i tijelom za svoj Dinamo. Danas smo ponosni što ima ovakvih mjesta i događaja u kojima se modra boja voli iz cijelog srca. Hvala vam dragi Orahovčani što radite ovako sjajan sportski i humanitaran događaj, ako dragi Bog da mi ćemo sigurno i u ubuduće biti s vama jer pokazali ste kako se voli Dinamo – zaključila je Dinamova legenda Krasnodar Rora.
Na kraju večeri Orahovčanima i gostima predstavio se i poznati pjevač zagrebačkih ulica Siščanin Giovanni Furlan. Dinamovci iz Orahovice tako su još jednom pokazali svoje veliko modro, ali i humanitarno srce. (V. Grgurić/vpz.hr)