četvrtak, 11. prosinca 2014.

Crveni križ Orahovica organizira akciju prikupljanja hrane povodom Tjedna solidarnosti

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica je u posljednje vrijeme sve više  svjedokom teškog socijalnog stanja jednog broja  stanovnika sa područja grada Orahovice i općina Crnac, Čačinci i Zdenci, koji žive na rubu čovjekova dostojanstva,  pritisnuti neimaštinom i siromaštvom. 
Uoči velikih blagdana radosti i darivanja sjetite se svih onih koji nemaju mogućnosti da se vesele u blagdanske dane. Pozivamo Vas, da zajedno poklonimo svoj mali dio viška hrane i darujemo ga od srca ljudima kojim je takav oblik pomoći potreban.
Pod motom “Poboljšajmo život ugroženih osoba mobilizacijom snaga humanosti”, Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica u sklopu „Tjedna solidarnosti“, koji se obilježava od 08. – 15. prosinca  i ove godine organizira AKCIJU PRIKUPLJANJA HRANE  koja će se održati u utorak, 16. prosinca u vremenu od 8 do 14 sati na području grada Orahovice i općina Crnac, Čačinci i Zdenci.
Hrana se prikuplja za starije osobe: žene starije od 60 godina i muškarce starije od 65 godina koji primaju socijalnu pomoć do 800,00 kuna, a žive sami u domaćinstvu, te za djecu do petnaest godina čiji roditelji primaju socijalnu pomoć do 500,00 kuna ovisno o imovinskom stanju.
Molimo Vas, da se i Vi, sukladno vašim mogućnostima, uključite u ovu humanu akciju kroz darivanje potrebne hrane. Možete pokloniti raznovrsnu hranu u malom pakiranju od 1 ili 2 kilograma. U obzir dolazi: brašno, šećer, ulje, sol, tjestenina, riža, konzerve hrane i slično. Hranu možete donijeti u osnovne škole u Orahovici, Čačincima, Zdencima, Crncu i Velikom Rastovcu.
Svi građani koji žele mogu hranu donijeti u utorak, 16. prosinca u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Orahovica, Trg B.I.Mažuranića 8 a (u zgradi iznad autobusnog kolodvora) u vremenu od 8 do 14 sati.
Pozivamo i sva poduzeća i ustanove da se uključe u ovu humanu akciju! (radioorahovica.com)