nedjelja, 16. studenoga 2014.

Glasnici istine-hrvatski maratonci ''U Vukovar s ljubavlju''

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Slatinski maratonci iz udruge Glasnici istine –hrvatski maratonci Željko Nikolić, Nenad Pelengić i Goran Draksler sudjelovali su na memorijalnom maratonu Osijek –Vukovar pod nazivom ˝U Vukovar s ljubavlju ˝.

"U Vukovar s ljubavlju" tradicionalni je memorijalni maraton (36 kilometara) koji je posvećen sjećanju na stradanje tog grada i sve poginule branitelje, a organizira ga Maraton klub  Hrvatski sokol Osijek.

Tridesetak maratonki i maratonaca iz svih dijelova Hrvatske i Širokog Brijega trčalo je iz Osijeka do Vukovara kako bi odali počast Vukovaru.

Maratoncima su potporu dali članovi Udruge veterana 3. gardijske brigade "Kune", Udruga specijalne policije Domovinskoga rata "Orao" Osijek, te Moto klub "Kune", kao i 15  biciklista koji su pratili maratonce na njihovom putu do Vukovara.

Maratonci su na Trpinjskoj cesti zapalili svijeće i odali počast Blagi Zadri, heroju Vukovara.

Na ciljnom odredištu kod Križa za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav, također su, paljenjem svijeća, odali dužnu počast svim nestalim i poginulim u napadu na Vukovar i poslije toga, za vrijeme srpske okupacije.

Tekst:Glasnici istine -hrvatski maratonci

Foto (Glasnici istine) :