ponedjeljak, 27. listopada 2014.

U Orahovici odigrana humanitarna malonogometna utakmica „Zajedno za Jaglac“

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ”Orahovica” i klub ”Jaglac”, uz suorganizaciju Zajednice športskih udruga grada Orahovice, organizirala je u športskoj dvorani u Orahovici humanitarnu malonogometnu utakmicu pod nazivom ”Zajedno za Jaglac”.
Bila je to humanitarna utakmica između saborskih zastupnika RH i Momčadi iznenađenja koju su činili članovi 5 registriranih navijačkih udruga s šireg orahovačkog područja, Duhovi, Zdencida, Udruga navijača Dinama Orahovica, Društvo prijatelja Hajduka Orahovica i Alkosi Čačinci, članovi udruga Pauk i Red vitezova Ružice grada te orahovački gradonačelnik Josip Nemec, načelnik Čačinaca Mirko Mališ i načelnik Zdenaca Tomislav Durmić.
Glavni cilj cijele akcije bio je prikupljanje sredstava za rad kluba Jaglac i maksimalne uvjete korisnicima poludnevnog boravka u klubu. Početak susreta obilježio je ulazak svakog igrača s korisnicima kluba ”Jaglac”, gostima članovima škole osoba s intelektualnim teškoćama ”Josip Matoš” Vukovar” te ”Škole velikog srca” iz Novog Sada.
Početni udarac izveo je korisnik Jaglaca Milan Brajdić:
Moram se uistinu zahvaliti od srca svim sudionicima ove utakmice, sponzorima i donatorima, roditeljima, volonterima i posebno svim posjetiteljima koji su pokazali veliko humano srce i pomogli osobama kojima je pomoć uistinu potrebna. I dalje ćemo ustrajati na ovakvim i sličnim akcijama kako bi našim korisnicima mogli osigurati poludnevni boravak u našem klubu. Evo mogu reći da smo samo od sponzora prikupili 10 tisuća kuna i još očekujemo puni zbroj sredstava prikupljenih na samoj utakmici. Još jednom hvala svima od srca – rekla je predsjednica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ”Orahovica” Đurđa Šimatović.
Udruga je na ulazu u sportsku dvoranu pripremila i štand s proizvodima koje su napravili korisnici kluba ”Jaglac” uz pomoć volontera i roditelja.
U poluvremenu utakmice kratak viteški program priredio je Red vitezova Ružice grada Orahovica u kojem je glavna poruka bila da dobrota uvijek pobjeđuje. Svi akteri disali su zajedno, ”Zajedno za Jaglac”:
Moram čestitat organizatoru na ovoj sjajnoj humanitarnoj akciji. Nadam se da je organizator zadovoljan prikupljenim sredstvima, mi smo svi naravno dali sve od sebe na terenu i izvan njega kako bi pomogli našim ”Jaglacima” – zaključio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec.
Momčad iznenađenja-Saborski zastupnici 3:3
Orahovačka sportska dvorana
Gledatelja: 150
Suci: Zora Stojnović i Mario Szebenji(oba Orahovica)
Strijelci: 1:0 – Udovčić 11.min., 1:1 – Batun 13. Min., 1:2- Žagar 15. Min, 2:2 – Kovač 17.
Min., 2:3 – Nekić 24. Min, 3:3 – Hajnal 30. Min.
Selekcija Orahovica-Čačinci-Zdenci: Nemec, Mališ, Durmić, Kufner, Brkić, Matek, Udovčić, Kelava, Šimić, Hajnal, Knežević, Radaković, Njirati, Grgić, Kovač i Samardžić. Izbornik: Tonino Rađenović
Saborski zastupnici: Bunjevac, Nesen, Topolovec, Habek, Bračun, Nekić, Žagar i Matun. Izbornik: Hrvoje Nekić (V. Grgurić/vpz.hr)