ponedjeljak, 20. listopada 2014.

Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prometne nesreće
Tijekom proteklog vikenda su evidentirane 3 prometne nesreće s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba lako ozlijeđena. Jedan je počinitelj upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 187 prekršaja, od kojih 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 55 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja vozilom vrijeme zabrane i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.41 g/kg je utvrđena kod vozača teretnog vozila starosti 64 godina u nedjelju oko 19.40 sata u Slatini. 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 
Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 5 osoba, od kojih 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane upravljanja vozilom i jedna zbog upravljanja neregistriranim vozilom za vrijeme zabrane. 
Akcije
Tijekom proteklog vikenda su provedene dvije akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola; na području PP Slatina  17. listopada 2014. godine u vremenu od 16 do 24 sata u kojoj je kod 54 kontrolirana vozača utvrđeno 11 prekršaja, od kojih 5 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i na području policijske uprave 18./19. listopada 2014. godine u vremenu od 22 do 06 sati u kojoj je izvršen nadzor 344 sudionika u prometu. Akcija je provedena u sklopu kampanje Europska noć bez nesreća i u vremenu provedbe akcije nije evidentirana niti jedna prometna nesreća, no sankcionirano je 59 različitih prekršaja, od kojih 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane. Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola su 3 osobe uhićene.(PU virovitičko-podravska)