petak, 17. listopada 2014.

Održana konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća VPŽ

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije, u petak, 17. listopada, pod predsjedanjem zamjenika župana Zdravka Dijakovića, održana je konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Virovitičko-podravske županije.
Nakon konstituiranja Gospodarsko-socijalnog vijeća i usvajanja prijedloga Poslovnika o radu, u skladu s točkama dnevnog reda, izabran je predsjednik te dva dopredsjednici Vijeća.
Za predsjednika je jednoglasno izabran Kristijan Ivan Strusa, predstavnik sindikalnih središnjica, a za dopredsjednike Ivan Toth ispred Hrvatske udruge poslodavaca, te Rajko Stilinović ispred Virovitičko-podravske županije.
Gospodarsko-socijalno vijeće će i dalje ukazivati na probleme koji opterećuju kako Virovitičko-podravsku županiju, tako i cijelu Hrvatsku, a to su prvenstveno nezaposlenost i gospodarski rast. Nadam se da će se svi članovi Vijeća redovito odazivati na sjednice kako bi se zajednički poduzeli daljnji koraci u radu – naglasio je novi predsjednik Vijeća Kristijan Ivan Strusa.
Posljednja točka dnevnog reda uključivala je razne teme koje se odnose na problematiku nezaposlenosti, promicanje životnog standarda građana, mjere za poboljšanje stanja u zdravstvu i obrazovanju… (vpz.hr)