nedjelja, 24. kolovoza 2014.

Za pčelare u sklopu IPA-e 4 gotovo 900.000 kn

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

Ukupna vrijednost projekta je 900.000,00 kn, a svrha projekta je ostvarivanje ciljeva i prioriteta Strategije razvoja ljudskih potencijala Virovitičko-podravske županije.
„Beekeeping revolution“ je projekt usmjeren na stvaranje kapaciteta za razvoj pčelarstva i proizvodnju meda i drugih pčelinjih proizvoda kroz edukaciju postojećih pčelara i svih zainteresiranih za pčelarstvo i proizvodnju meda. Projekt predstavlja pripremnu fazu za implementaciju velikog infrastrukturnog projekta „Bee Park“ koji grad Virovitica priprema u suradnji s Razvojnom agencijom VTA, a u okviru kojeg će se realizirati regionalna punionica i pogon za preradu meda i proizvodnju ostalih pčelinjih proizvoda.
Projekt je prijavljen kroz suradnju Razvojne agencije VTA i Regionalne razvojne agencije Vidra, a provedba istog će trajati 12 mjeseci. Projekt je usmjeren na razvoj ljudskih potencijala i stvaranje kapaciteta za vođenje pozitivnih promjena, a sve u cilju povećanja intenziteta gospodarskih aktivnosti te ostvarivanja ukupnog rasta i održivog razvoja. U skladu sa EU Strategijom Europe 2020., značajan naglasak u projektu stavljen je smanjenje stope nezaposlenosti, siromaštva i socijalne isključenosti. (vpz.hr)