petak, 29. kolovoza 2014.

''Priča o torti''-Gradska knjižnica i čitaonica Slatina

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Povodom Dana grada Slatine, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina, priredila je 28. kolovoza 2014. u 17,00 sati  pričaonicu i radionicu za djecu ''Priča o torti'' koja je nastavak teme s prethodne radionice.

Ovoga puta razgovarali smo o slavljeniku, našemu gradu Slatini. Uvod u pričaonicu priredile su učenice trećih i četvrtih razreda i to pjesmom koja govori o ljubavi prema  gradu: „Moja Slatina“. Slavljenika smo zatim upoznavali  čitanjem tekstova o prvim počecima spomena grada Slatine, pa sve do suvremenosti . Priređen je i mali kviz znanja u kojemu su djeca napravila dvije skupine : ''Slatinčani'' i ''Moja Slatina''. Više točnih odgovora dala je skupina ''Slatinčana'' i tako osvojila slavljeničku tortu koju su svi zajedno podijelili na jednake dijelove.

U 18,00 sati proglasili smo najčitatelje u kategoriji odraslih korisnika i djece. Najčitateljica u kategoriji odraslih korisnika je Krsnik Vjera sa posuđenih 172 jedinice knjižnične građe tijekom godine dana posuđivanja, slijedi Bihar Božica , prošlogodišnja najčitateljica sa posuđenih 150 jedinica građe, a na trećem mjestu je Kireta Ružica sa posuđenih 120 jedinica građe. Slijedi Baćani Katarina sa posuđenih 111 jedinica građe. Ojkić Milorad i Bosilj Đurđica posudili su 105 jedinica građe.


U kategoriji djece, Najčitatelj je predškolac Matančić Damjan sa posuđenih 123 jedinica građe. Slijedi Relić Mara ( 5 god.) sa posuđenih 106 jedinica građe. Treće mjesto pripada Kraljik Maji ( vrtićki uzrast) sa 95 jedinica građe. Četvrta je Velić Viktorija ( učenica trećeg razreda osnovne škole) sa posuđenih 95 jedinica. Peto mjesto pripada Smudić Heleni( vrtićki uzrast) sa posuđenih 70 jedinica građe.

Knjižnica se zahvalila i mamama koje svojim učestvovanjem, ali i stručnim radom učestvuju u radu radionica: Tamari Ivić, Tamari Majer, te obitelji Stjepić.

Pridružite nam se i Vi,jer čitanje je uvijek 'in'!

Ana Knežević