ponedjeljak, 28. travnja 2014.

Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prometne nesreće
Tijekom proteklog vikenda su evidentirane 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene i 5 je lako ozlijeđeno, te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Jednu je prometnu nesreću uzrokovao nepoznati počinitelj, a niti jedan sudionik prometnih nesreća nije bio pod utjecajem alkohola. 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 129 prekršaja, od kojih 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 24 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.87 g/kg je utvrđena kod vozačice bicikla starosti 51 godine u subotu oko 13.45 sati u Suhopolju. 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 
Temeljem čl.134. PZ uhićene su 2 osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola i upravljanja vozilom za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja. 
Akcije
Dana 25. travnja 2014. godine u vremenu od 9 do 14 sati na području PP Slatina je provedena akcija nadzora i zaštite pješaka u kojoj je utvrđeno i sankcionirano 10 prekršaja, od kojih 8 prekršaja po akciji. Dana 26./27. travnja 2014. godine u vremenu od 23 do 7 sati je na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je utvrđen i sankcioniran 21 prekršaj, a 12 je vozača zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola.(PU virovitičko-podravska)