nedjelja, 9. ožujka 2014.

Savez za Hrvatsku: Očekujemo izvanredne parlamentarne izbore!

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.


Poslije izbora za Europarlament, koji se održavaju u mjesecu svibnju, radi stanja u državi do kraja godine trebalo bi da se uz predsjedničke organiziraju i izvanredni parlamentarni izbori, rečeno je na današnjem predstavljanju Saveza za Hrvatsku u Vukovaru. Okupljanje u gradu heroju je zapravo početak izborne pred kampanje koja će završiti u Zagrebu, prenosi vecernji.hr.

– Percepcija građana, i to opravdana, je da je politika loša kao i da su političari ogrezli u kriminal. Mi želimo pokazati da nisu svi političari isti, rekao je predsjednik HDSSB-a i koordinator SavezaVladimir Šišljagić. Komentirajući trenutno stanje u Hrvatskoj Šišljagić je rekao da je situacija iz dana u san sve lošija, da mladi odlaze, Vlada vrši razne eksperimente pri čemu državu odlikuje velika zaduženost, centraliziranost, visoki porezi i maksimalna ovisnost o uvozu.

– Kada je nešto loše onda treba to loše da se mijenja. Neophodno je što prije promijeniti Vladu premijera Zorana Milanovića i njegove nesposobne ministre jer svaki novi dan ove Vlade znači sve lošije stanje Hrvatske i hrvatskih građana, istakao je Šišljagić. Osvrnuo se i na stanje u Vukovaru rekavši da su ratne rane još uvijek svježe i da ne treba nametati dvojezičnost.

Okupljenima se obratio i predsjednik Autohtone Hrvatske seljačke strankeBranko Borković koji je rekao da je jedna od točaka Saveza i revizija svih zakona koji su doneseni na šteti hrvatskih građana. Kazao je i da Savez nudi mir, zakonitost, sigurna radna mjesta kao i pravnu državu kakva Hrvatska danas nije.
– Da je Hrvatska pravna država donedavni glavni državni odvjetnik bi odmah po izlasku iz sabornice bio uhićen, istakao je Borković. Jedna od članica Saveza je i HSP čiji je predsjednik Danijel Srb rekao da je Savez osnovan radi vapaja građana jer današnje političke elite ne uspijevaju osigurati bolji i kvalitetniji život. Da je situacija loša smatra da je najbolji pokazatelj sve veći broj mladih osoba koje napuštaju Hrvatsku i odlaze ne samo u zemlje EU nego i na druge kontinente.