Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.
Možete ih puniti tvrdim sirom, šunkom, pršutom, začinskim biljem, češnjakom, a možete ih ostaviti i prazne jer su ukusne same po sebi.
Možete ih puniti tvrdim sirom, šunkom, pršutom, začinskim biljem, češnjakom, a možete ih ostaviti i prazne jer su ukusne same po sebi.
Ako ste se zaželjeli ukusnih i mekanih kiflica, ovo je pravi recept za vas. Možete ih puniti sirom, šunkom, pršutom ili bilo kojim punjenjem po osobnoj preferenciji, a možete ih ostaviti prazne. Kiflice su brzo gotove - od pripreme do vrućih kiflica za samo sat vremena.
Tijesto:
500 g glatkog bijelog brašna
6 ravnih žličica praška za pecivo
250 g svježeg sira
100 ml mlijeka
100 ml ulja
2 bjelanjka
2 žličice soli
500 g glatkog bijelog brašna
6 ravnih žličica praška za pecivo
250 g svježeg sira
100 ml mlijeka
100 ml ulja
2 bjelanjka
2 žličice soli
Premaz:
2 žutanjka
2 žlice mijeka
malo papra, sezam, lan ili neke druge sjemenke po osobnom ukusu
2 žutanjka
2 žlice mijeka
malo papra, sezam, lan ili neke druge sjemenke po osobnom ukusu
Priprema: prosijati brašno i prašak za pecivo, dodati ostale sastojke te umijesti tijesto mikserom sa spiralnim nastavcima. Naravno, tijesto možete umijesti i ručno. Kada dobijete glatko tijesto koja se odvaja od posude, razvaljajte ga, prerežite na kvadrate pa svaki kvadrat dijagonalno tako da dobijete trokute. Možete ih puniti tvrdim sirom, šunkom, pršutom, začinskim biljem, češnjakom, a možete ih ostaviti i prazne jer su ukusne same po sebi.
Razmutiti žumanjak s mlijekom i time premazi kiflice. Pospite sa sjemenkama i pecite 30 minuta na 180 C.
Razmutiti žumanjak s mlijekom i time premazi kiflice. Pospite sa sjemenkama i pecite 30 minuta na 180 C.
Dobar tek!
