subota, 24. kolovoza 2013.

Kod 77-godišnje žene pronađeno oružje

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.


Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, u četvrtak, 22. kolovoza, u Miklavcu, izvršena je pretraga stana i drugih prostorija koje koristi 77-godišnja žena.
Prije početka pretrage ona je dragovoljno predala policijskim službenicima poluautomatsku pušku s pripadajućim prigušivačem, više desetaka komada streljiva, šipke za čišćenje puške, ručnu bombu, kožne futrole za streljivo i spremnik za automatsku pušku. Prilikom pretrage u kući je pronađeno još nekoliko komada streljiva.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je navedene predmete tijekom 1993. godine neovlašteno nabavio pokojni sin vlasnice kuće, a po njegovoj smrti ona ih je nezakonito posjedovala.
Protiv 77-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.
Podsjećamo građane da je u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“.  Oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.
Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.(MUP RH)