petak, 26. srpnja 2013.

Farma Senkovac odlazi u stečaj

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.

Jučer je na Trgovačkom sudu u Bjelovaru održano ročište na kojem je donesena odluka da Farma Senkovac odlazi u stečaj. 
Stečajni upravitelj bit će dosadašnji predstečajni upravitelj Franjo Otročak. Farma je nekad bila jedna od najuuspješnijih farmi u Hrvatskoj, pa je teško miriti se sa trenutnom izuzetno teškom situacijom u kojoj se nalazi. 68 zaposlenika zadnju je plaću dobilo za mjesec travanj. 
Oko 15-tak tisuća svinja koliko ih je trenutno na farmi neredovito je hranjeno u proteklih pola godine. Vlasnika firme Zorana Cikuša, radnici smatraju najviše krivim za nastalu situaciju.

Za danas je najavljen dolazak zainteresiranih kupaca, predstavnika tvrtke Žito, koji će razmatrati preuzimanje farme, a u ponedjeljak bi se trebao održati sastanak u Ministarstvu poljoprivrede, na kojem će se pokušati pronaći novi vlasnik koji bi kupio ili uzeo tvrtku u zakup te nastavio uzgoj. (radioslatina.hr)