srijeda, 15. svibnja 2013.

Postupanje po alkoholu u prometu tijekom proteklog vikenda

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.


Prometne nesreće
Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Od navedenih prometnih nesreća dva vozača su uzrokovala prometne nesreće pod utjecajem alkohola, dok je u jednoj prometnoj nesreći i sam oštećeni bio pod utjecajem alkohola.
Utvrđeni prekršaji
Ukupno su utvrđena 111 prekršaja, od čega je 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.13 g/kg utvrđenom 11.5.2013.g. u 19.55 sati u mjestu Borova,  kod četrdesetosmogodišnjeg vozača osobnog automobila.
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ
Temeljem čl.134. PZ uhićeno je pet osoba, sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola, te su dvije osobe privedene na Prekršajni sud gdje su im izrečene novčane kazne u iznosu od 3000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci. Dvije su osobe uhićenje temeljem odredbi članka 134. Prekršajnog zakona i jedna je osoba zadržana temeljem čl.137. PZ sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
Kaznena djela iz čl.311. KZ-a „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ i čl.226. KZ-a „Objesna vožnja u cestovnom prometu“
Tijekom vikenda nije bilo osoba zatečena u počinjenju KD „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ i KD „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“.
Akcije
Tijekom vikenda po poslovima prometa nije bilo planiranih akcija.
PU virovitičko-podravska