ponedjeljak, 27. svibnja 2013.

Postupanja po alkoholu u prometu tijekom proteklog vikenda

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.


- Prometne nesreće :

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila TTO, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.
U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola, a jedan ke počinitelj napustio mjesto događaja.

-Utvrđeni prekršaji :

Ukupno je utvrđeno 116 prekršaja, od čega je 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2,22 promila , utvrđenom 24.5. u Pitomači , kod 42-godišnjeg bicikliste.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ-a :

Temeljem čl. 134. PZ-a uhićene su tri osobe , dvije zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a jedna zbog vožnje prije stjecanja preva, te su dvije osobe privedene na Prekršajni sud.
Jedna je osoba zadržana temeljem čl.137. PZ-a , zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

-Kaznena djela iz čl.311. KZ-a , ''Nepoštivanje sigurnosnih mjera'' i čl.226. KZ-a, ''Objesna vožnja u cestovnom prometu''

Tijekom vikenda nije bilo osoba koje su zatečene u kršenju ovih zakona.

-Akcije :

Na području PP Virovitica provedena je akcija 24. svibnja u vremenu od 16:00 do 24:00 sati usmjerena na pojačani  nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu, tijekom koje je kontrolirano 41. vozilo i vozač, utvrđen je 21 prekršaj, od toga 4 po akciji.
Na području PP Orahovica provedena je akcija 24. svibnja u vremenu od 15:00 do 22:00 sati usmjerena na zaštitu pješaka , te pojačani nadzor biciklista, mopeda i motociklista u prometu, tijekom koje je kontrolirano 18 vozila, vozača i pješaka, te je utvrđeno 9 prekršaja , od toga 6 po akciji i 2 zbog alkohola.