subota, 25. veljače 2012.

Zaklada policijske solidarnosti darovala knjige malim pacijentima Klaićeve.


"Knjigama do osmijeha" za Klaićevu bolnicu


24. veljača 2012. objavljeno u 13:01
Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj danas je Zaklada policijske solidarnosti darovala 240 knjiga i slikovnica, malim pacijentima koji tamo pohađaju školu i vrtić. Zamjeniku ravnateljice KB „Sestre milosrdnice“ prof. dr. sc. Goranu Roiću knjige je u ime Zaklade i MUP-a uručio zamjenik ministra unutarnjih poslova i izaslanik ministra, Evelin Tonković.
Upravitelj Zaklade i savjetnik ministra unutarnjih poslova Dubravko Novak, koji je kazao da se u ovoj akciji nikako nije mogla zaobići Klaićeva bolnica, koja je najveća specijalizirana dječja bolnica u Hrvatskoj. Novak je dodao da vjeruje kako će ove knjige i slikovnice vratiti osmjeh na lice malim pacijentima.
Zamjenik Tonković naglasio je da nas knjige čine boljima, zdravijima i radosnijima. - Zato vam u ime Zaklade policijske solidarnosti i MUP-a poklanjam knjige. Ništa specijalno ni veliko, samo znak da mislimo na vas da želimo da budete radosni, da budete zdraviji i da se što prije vratite kući gdje ćete, ja se nadam ponijeti sjećanje na knjige koje ste pročitali i želju da čitate nove knjige – rekao je Tonković.
Prof. dr. sc. Goran Roić zahvalio je na donaciji te istaknuo da je ovo još jedan korak da se humanizira boravak u bolnici i olakša boravak u njoj i njima i roditeljima.
Prilikom predaje knjiga djeca koja pohađaju školu u bolnici i njihovi vršnjaci iz matične OŠ „Izidora Kršnjavoga“ priredili su kratki umjetnički program koji je razveselio sve prisutne. Barbara, Fran, Nika i Bruno primili su gromoglasan pljesak publike i prvi na dar dobili knjige i slikovnice.   
Zaklada policijske solidarnosti je od AKD-a na poklon dobila 24 000 komada 12 različitih naslova dječjih slikovnica.  Knjige i slikovnice namijenjene su predškolskoj i školskoj djeci. Uz podjelu većeg dijela literature djeci zaposlenika MUP-a, dio knjiga poklonit će se civilnim institucijama, prvenstveno ustanovama za smještaj djece s posebnim potrebama, dječjim odjelima u bolnicama, vrtićima i školama. Taj projekt darivanja knjiga Zaklada policijske solidarnosti nazvala je „Knjigama do osmijeha“.
Obzirom da se radi o hvalevrijednoj akciji koja na najbolji način promiče humanitarno djelovanje Zaklade policijske solidarnosti pa i Ministarstva unutarnjih poslova, ministar Ranko Ostojić i drugi dužnosnici uključili su se u ovu akciju darivanja knjiga.
Do sada je Zaklada knjige i slikovnice poklonila pedijatrijskim odjelima bolnica u Vinkovcima i Vukovaru. Vjerujemo da će ove slikovnice i knjige koje je donirala Zaklada policijske solidarnosti vratiti još više osmjeha na lice onih koji ih budu listali i čitali.(web. str. MUP RH) postav/dff