srijeda, 4. siječnja 2012.

SLATINA:Zabrana pijenja alkohola na javnim površinama.

Slatinski gradski vijećnici na sjednici 29. prosinca usvojili su odluku da je "na javnim površinama te u prolazima zgrada zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića, osim za vrijeme održavanja manifestacija i drugih prigodnih okupljanja, te kada se javna površina na temelju odobrenja upravnog tijela nadležnog za poslove komunalnog gospodarstva koristi kao terasa za pružanje ugostiteljskih usluga". Fizička osoba zatečena u prekršaju ove zabrane kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 100 do 500 kuna, a usvojeno je i povećanje ostalih kazni. 
Na sve veći problem porasta opijanja maloljetnika na javnim mjestima, u kafićima i ispred njih, ukazao je i vijećnik Dražen Vujčić: "Treba nastaviti kontrolu točenja alkoholnih pića maloljetnicima u ugostiteljskim objektima, a gradski Odjel za društvene djelatnosti trebao bi zatražiti izvješće nadležnih inspekcijskih službi."
Prema izvješću načelnika PU Slatina Krunoslava Sertića, prekršaj točenja alkoholnih pića maloljetnim osobama tijekom 2011. godine evidentiran je u 16 slučajeva, dok je godinu dana ranije registrirano pet takvih prekršaja. "Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti u nadležnosti je Državnog inspektorata, ali i policiji daje određene ovlasti. Poduzeli smo određene mjere, što je vidljivo i iz broja procesuiranja prekršaja", rekao je načelnik Sertić. (Petar Žarković-Glas Slavonije.....postavio/dff)