subota, 20. travnja 2024.

Od 2018. godine, do danas, Virovitičko-podravska županija je za subvenciju kamata na stambene kredite liječnika s našeg područja izdvojila gotovo 130.000 eura

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Od 2018. godine do danas, Virovitičko-podravska županija je za subvenciju kamata na stambene kredite liječnika s našeg područja izdvojila gotovo 130.000. Samo ove godine, ukupno 34 liječnika i zdravstvena djelatnika s područja Virovitičko-podravske županije, zadovoljilo je uvjete Javnog poziva za subvenciju kamata na stambene kredite kojih su korisnici doktori medicine, magistri farmacije i inženjeri biokemije – magistri medicinske biokemije, zaposleni u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija ili su zaposleni u Općoj bolnici Virovitica.

- Ove godine imamo 34 korisnika, a kada smo kretali, 2018., bilo ih 19, što je dokaz da je ova mjera pun pogodak. Ostankom liječnika na našem području, garantiramo kvalitetniju i bolju zdravstvenu skrb ljudima koji žive na području Virovitičko-podravske županije, ali i onima koji u naše zdravstvene ustanove, dolaze s područja susjednih županija – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, na čiju inicijativu je i pokrenuta subvencija kamata 2018. godine.

Od 2018. godine do danas, Virovitičko-podravska županija je za subvenciju kamata na stambene kredite liječnika izdvojila točno 128.800 eura. Iznos subvencije kamata po korisniku iznosi 50 posto iznosa ugovorene kamate na kredit, ali ne u većem iznosu od 133 eura na mjesečnoj razini. Subvencija se odobrava za period od 1. siječnja do 31. prosinca 2024. godine. Za svaku sljedeću kalendarsku godinu objavljuje se novi Javni poziv na koji se svi trenutni korisnici mogu ponovo prijaviti. Za navedenu namjenu u Proračunu VPŽ za 2024. godinu osigurana su sredstva u iznosu 22.500 eura. (vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!