srijeda, 24. travnja 2024.

Iz Porezne uprave upozoravaju na pojačano stizanje lažnih poruka o povratu poreza

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

           Freepik
U posljednje vrijeme svjedočimo alarmantnom porastu pokušaja prijevara putem lažnih poruka elektroničke pošte, posebno u vrijeme kada se očekuje povrat poreza. Građani su na meti lukavih prevaranata koji se lažno predstavljaju kao Porezna uprava kako bi došli do osjetljivih osobnih podataka i financijskih informacija.

Pozivamo sve građane na povećanu opreznost prilikom primanja elektroničkih poruka koje navodno dolaze od Porezne uprave, upozorili su danas iz Porezne.

– Napominjemo, lažne poruke najčešće sadrže gramatičke pogreške i često upućuju na QR kod uz jednokratnu lozinku, a neophodno je obratiti pozornost na domenu s koje poruke stižu. Jedina službena domena Porezne uprave je @porezna-uprava.hr i ne sadrži dodatne znakove ni slova kao što je slučaj kod lažnih poruka (npr. @porezna uprava.cnvelsalvador.com) – poručili su iz Porezne. (icv.hr)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!