utorak, 26. svibnja 2015.

Hrvatski maratonci na 1. memorijalnom maratonu ''Kapija 2015.''/FOTO

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Prije dvadeset godina, 25. svibnja 1995. godine, pripadnici tzv. Vojske Srpske Republike pod komandom ratnih zločinaca Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Novaka Đukića, granatom ispaljenom sa Ozrena na cenar Tuzle, na Kapiju u 20 sati i 55 minuta ubili su sedamdeset i jednu Tuzlanku i Tuzlaka,te ranili oko 200 osoba,poznat kao zločin nad tuzlanskom mladošću.

U Tuzli u ponedjeljak, 25. svibnja 2015. godine održano je  komemoracijsko obilježavanje posvećeno sjećanju na žrtve tragedije na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata.

Ispred zgrade općine Srebrenik u ponedjeljak je krenuo 1.memorijalni maraton ''Kapija 2015." Učesnici maratona istrčali su dionicu od 35,6 km na relaciji Srebrenik -Tuzla , a ispratili su ih učenici osnovnih i srednjih škola općine Srebrenik.

U sklopu prekogranične suradnje maraton su trčali i maratonci iz RH, Glasnici istine -hrvatski maratonci,UHBL-PTSP-VPŽ,Udruga zdravo trčanje i Duško Štrbac maratonac iz Zagreba, te su zajedno sa članovima Udruge roditelja ubijene i stradale djece, Atletskog kluba Sloboda-Tehnograd, Atletskim rekreativnim klubom Rekreativci Tuzla, članovima Udruženja studenata Medicus ,Vijećem bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba , učenicima srednjih i osnovnih škola, odali počast nevinim žrtvama.

Pripadnike udruga iz hrvatske u svojim uredima primili su načelnik Srebrenika Nihad Omerović i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, gdje je dogovorena daljnja suradnja.

Organizator maratona ''Kapija 2015.'' bio  je Atletski klub Sloboda -Tehnograd, a pokrovitelj Grad Tuzla,uz podršku braniteljskih udruga iz Republike Hrvatske.(tekst : Miroslav Milovuković-Minkila/foto : Ž. Sas/uredio : df)

Foto :


















Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116
































Promo:
Vertigo caffe & wine bar 
Slatina Trg sv. Josipa