petak, 17. travnja 2015.

Proveden 24-satni nadzor brzine kretanja vozila

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer, 16. travnja u 6 sati do 17. travnja 2015. godine u 6 sati, na području Policijske uprave virovitičko–podravske, kao i na području svih ostalih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj i ostalim zemljama Europske unije, proveden je 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.
U navedenom periodu je na području ove Policijske uprave vršeno pojačano postupanje u nadzoru prometa na nadzoru brzine kretanja vozila korištenjem svih raspoloživih vrsta uređaja za nadzor brzine. 
Pojačanim nadzorom je utvrđeno ukupno 75 prekršaja prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila, a policijski službenici koji su postupali po pojačanom nadzoru brzine kretanja vozila su kod vozača nad kojima su izvršili nadzor utvrdili i sankcionirali još i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, koja su oba uhićena, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 5 ostalih prekršaja.
Najveća brzina od 126 km/h je uređajem za nadzor brzine izmjerena na relaciji Orahovica–Čačinci oko 12,30 sati kod vozača osobnog automobila.
Pojačani nadzor brzine kretanja vozila će se vršiti do kraja tjedna, pa se upozoravaju vozači da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila na prometnicama i prilagode ju uvjetima na cesti, pošto je upravljanje vozilom neprilagođenom brzinom i nadalje najčešći uzrok prometnih nesreća na našim cestama. (PU virovitičko-podravska)