srijeda, 15. svibnja 2013.

HDSSB održao posljednju tiskovnu konferenciju prije lokalnih izbora

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.



HDSSB je održao posljednju konferenciju za novinare uoči nedjeljnih lokalnih izbora , jučer  u Slatini. 

Nositelj liste za Županijsku skupštinu i kandidat za gradonačelnika Slatine Igor Češek pozvao je birače da glasuju za kandidate HDSSB-a, jedinu političku opciju koja se bori za interese slavonsko-baranjske regije. 

 ''Naš kandidat za župana je Ivan Begović, za načelnike općina Crnac Renato Rosan, Čađavica Ivica Bosak, Mikleuš Mario Debeljak, Sopje Zvonimir Kovačec, Suhopolje Zvonko Pipić, Špišić Bukovica Dubravko Bedeković, Zdenci Mato Barukčić, Lukač Igor Lacko i Gradina Marin Brdarić, te za Grad Orahovicu Saša Milobara . 
Unatoč velikom angažmanu koji iziskuje posao saborskog zastupnika za sve rasprave u Saboru, odlučio sam se kandidirati za gradonačelnika Slatine, jer ne mogu više gledati kako moj rodni grad propada. Nakon dogovora najprije sa samim sobom, pa onda s obitelji, prijateljima i u konačnici stranačkim suradnicima, odlučio sam, želim se kandidirati i od svojih sugrađana dobiti povjerenje na izborima da u idućem mandatu vodim Slatinu. 
Bojim se da je u Slatini ekonomska situacija najgora na županiji. Pogasile su se sve tvrtke, osim Agroduhana. Stopa nezaposlenosti već se penje na 40%, a gradska se administracija otuđila od građana. HDZ odbija komunikaciju, ne samo sa strankama, već i sa građanima, nadajući se da će zbog straha od gubitka ono malo radnih mjesta u javnim službama dobiti glasove od onih birača koji su na bilo koji način dužni HDZ-u, možemo čak reći i ucijenjeni. U direktnim kontaktima s biračima uvjeravamo ih da će promjene koje čekaju Slatinu pobjedom HDSSB-a donijeti red u gradskim tvrtkama, otvorenost Gradske uprave za građane, rad na projektima u cilju otvaranja radnih mjesta, bez kojih nema oporavka. 
Gospodarstvo je upropašteno, a gradska se vlast u protekla dva mandata zaduživala poput pijanih milijardera . Njihova otplata dugova je prolongirana, otplaćuju se samo kamate. Gradska tvrtka „Športski objekti“ koja, među ostalim, gospodari novim nogometnim igralištem je u blokadi i u postupku predstečajne nagodbe, jer Grad ne može vraćati kredit.  I gradska tvrtka „Komrad“ koja se cijepa na nekoliko tvrtki, je kreditno opterećena, koliko, doznat ćemo nakon izbora. Gradsko je vijeće  prije početka predizborne kampanje izglasalo je rebalans proračuna koji bi do kraja ove godine trebao prikupiti  43 milijuna kuna prihoda. Pitam se odakle, a znamo da ništa ne rade na projektima koji bi u konačnici rezultirali otvaranju radnih mjesta. Naša procjena je da Grad u idućih nekoliko godina ne može prikupiti više od 9 do 12 milijuna kuna vlastitih prihoda. Uz ogromnu zaduženost, ne zaboravimo ni na deficit od desetak milijuna kuna koji su uoči izbora naštimali da iznosi svega 8 i pol milijuna, nigdje se ne govori koliko je zapravo Grad uz sva kreditna zaduženja u minusu i da li su točne informacije da Grad posuđuje novce od susjednih gradova županije  za redovno poslovanje. Dodajmo tome da su u tijeku sudski procesi zbog propasti ''Gaja'', da je u tijeku kriminalistička obrada u ''Agroduhanu'', jer ta je tvrtka debelo umiješana u poslovanje ''Gaja'' u posljednjih nekoliko godina, koji je prodan za sitne novce, a onda u svega tri godine otišao u stečaj dva puta. Treba li naglasiti da su radnici na burzi i da su ostali bez svojih plaća i otpremnina. To je slatinska stvarnost. Ljudi su bezvoljni, uplašeni za svoju budućnost  i budućnost svoje djece. Da bi okončali ovu noćnu moru koja godinama guši našu Slatinu, pozivam sve građane da izađu na izbore, da nam daju potporu, jer zajedno ćemo zasukati rukave i izvući Slatinu iz ponora u kojem se nalazi. Znam da moji Slatinčani priželjkuju promjene i da im je dosta HDZ-ove bahate vladavine i nepotizma, a da ostale stranke ne nude ništa novo. Veliki sam optimist nakon našeg predizbornog skupa. Slatinčani su prepoznali  u programu HDSSB-a  rješenje za svoje probleme, u ljudima koji su na listi za Gradsko vijeće i mojim provjerenim suradnicima. Glasujte za listu HDSSB-a, mene kao budućeg gradonačelnika  i moje zamjenike Tamaru Palčić i Zvonimira Košćaka. A kada pobijedimo, idemo zajedno na posao, jer samo jedno srce kuca za Slatinu, a to je HDSSB'' - poručio je na konferenciji za novinare Igor  Češek.