petak, 3. svibnja 2024.

Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine Sopje: Zlatne plakete dobili Dinko Brezec i Goran Šebalj

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U povodu Dana općine Sopje i blagdana sv. Florijana, večeras (petak) je u velikoj sali Općine Sopje održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sopje.

Uoči sjednice odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i upaljenih lampiona uz spomen ploču kod Zdenca života u središtu Sopja. Počast su odali vijećnici Općinskog vijeća na čelu s predsjednikom Sinišom Hrgovićem, načelnik općine Sopje Berislav Androš, zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnici općina s područja VPŽ, te mještani. 

Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti svim poginulim, preminulim i nestalima hrvatskim braniteljima minutom tišine, sve nazočne, među kojima su bili zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, načelnici općina s područja VPŽ, Mato Damjan (Crnac), Tomislav Durmić (Zdenci), Goran Doležal (Suhopolje), Robert Grabar (Mikleuš), Tomislav Bračun (Nova Bukovica), Josip Vučemilović Jurić (Gradina), Alen Jurenac (Čačinci), Blas Matoricz (mađarska općina Starin)..., pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović.

- Velika hvala svima što ste došli na ovu našu svečanu sjednicu u povodu Dana općine Sopje. Posebno zahvaljujem svojim vijećnicama i vijećnicima s kojima imam jako dobru suradnju, zahvaljujem i svim djelatnicima Općine Sopje koji marljivo rade za dobrobit svih vas mještana. Svi radimo marljivo za dobrobit naših stanovnika kako bismo maksimalno brzo, kompetentno i po zakonu mogli participirati te iskoristiti sve ono što nam se pruža za boljitak naše općine. Svim našim stanovnicima želim sretan Dan općine - rekao je, između ostalog, Hrgović.

O projektima koji su provedeni u proteklom razdoblju i onima koji su u planu nakon pozdravnih riječi govorio je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

- Prvo bih se zahvalio svima koji su došli kako bi uveličali ovu našu svečanu sjednicu Općinskog vijeća povodom Dana Općine Sopje. Kao i inače, svečana sjednica povodom Dana općine je prilika da se prisjetimo svega onog što smo napravili u našoj općini od prošle svečane sjednice, pa krenimo. Brojni su projekti odrađeni, a ja bih izdvojio nekoliko stvarno velikih i značajnih. Uredili smo svlačionice na nogometnom igralištu u Grabiću, postavili smo ogradu na nogometnom igralištu u Novoj Šarovki, obnovili smo društveni dom u Josipovu, izgradili smo vatrogasna spremišta u Sopju i Vaškoj, izgradili smo platoe ispred domova u Kapincima i Novakima, opremili smo parcelu Dječjeg vrtića ''Bambi'' u Sopju, izgradili smo cestu u Novačkoj Đoti, a tu su i brojni manji projekti kojima potpomažemo rad naših udruga, naših stanovnika, među kojima bih izdvojio pomoć za kupnju prve kuće ili uređenje postojeće za mlade obitelji. Sve što radimo je u cilju kako bi naša općina postala poželjno mjesto za življenje, ali i ugodno mjesto svima onima koji nas dođu posjetiti. Na svemu ovome ne mislimo stati, nego već imamo u planu brojne nove projekte s kojima ćemo se javljati na natječaje kako bi povukli što više financijskih sredstava te na taj način rasteretili proračun Općine Soje i, u konačnici, mogli sve izrealizirati. Iskoristio bih ovu prigodu i zahvalio se svim djelatnicima Općine na pripremi svih projekata i programa, naravno i Općinskom vijeću koje sve naše projekte usvaja. Na kraju, zahvalio bih se i Županiji koja nam iz godine u godinu pomaže te svima vama, stanovnicima općine Sopje čestitao Dan općina i blagdan našeg zaštitnika sv. Florijana - istaknuo je načelnik Androš.

Čestitke za Dan općine Sopje i blagdan sv. Florijana uputio je zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.

- Ja vas sve najsrdačnije pozdravljam u ima župana Igora Androvića, koji danas zbog drugih obaveza nije mogao biti ovdje s nama, i naravno u svoje osobno ime. Općina Sopje i načelnik Androš primjer su dobre suradnje između Općine i Županije, između Općine i ministarstava, i upravo ta sinergija donosi ovakve rezultate s kojima se možete dičiti. Svaki put kada dođem u općinu Sopje vidim nešto novo, uvijek se nešto radi što je dokaz da vaša općina ide u pravom smjeru. Predivno je doći na manifestacije kojima održavate tradiciju i kulturu ovoga kraja. Predivno je biti dio tih događanja i uvijek se u vašoj općini osjećam kao kod kuće, kao i večeras. Hvala vam na pozivu da budem dio proslave Dana općine, a svima vama, stanovnicima općine Sopje, čestitam Dan općine i blagdan sv. Florijana - rekao je Klement. 

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sopje bila je i prigoda za dodjelu javnih priznanja zaslužnima za napredak općine. Tako su predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović i općinski načelnik Berislav Androš, uz nazočnost dožupana Marija Klementa, uručili zahvalnice i plakete zaslužnima za napredak i promociju općine Sopje u prošloj godini.

Zahvalnice Općinskog vijeće Općine Sopje uručene su: 
- Jozi Szolgi, za razvoj prekogranične suradnje sa Općinom Sopje
- Krisztini Greges Pandur, za razvoj prekogranične suradnje sa Općinom Sopje
- Blasu Matoriczu, za razvoj prekogranične suradnje sa Općinom Sopje

Zlatne plakete Općinskog vijeća Općine Sopje uručene su: 
- Goranu Šebalju, za iznimne sportske rezultate postignute na nacionalnom natjecanju u oranju 
- Dinku Brezecu, za nesebičnu pomoć i hrabrost 

U ime laureata zahvalu na javnim priznanjima, Općinskom vijeću Općine Sopje je uputio Dinko Brezec. 

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Sopje uveličali su svojim nastupom članovi Kulturno-umjetničkog društva ''Podravac'' Sopje, dok je molitvu prije prigodnog domjenka predvodio sopjanski župnik, vlč. Stjepan Škvorc. (adf; Foto: D. Fišli)
Foto:



























































































Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!