ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Nekadašnji učenici OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, generacije 1981./1989., prisjetili se školskih dana

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Osnovnu školu Davorin Trstenjak Čađavica 27. travnja posjetila su malo ''starija djeca'', generacija učenika koja se školovala od 1981. do 1989. godine. 

Naime, na inicijativu Zrinke Brajnović i Lidije Šarko pokrenuta je ova ideja nakon koje se zakotrljala lavina divnih dječjih uspomena koje su se u trenutku probudile i izazvale oduševljenje svih bivših učenika. 

Povod ovom okupljanju bio je protek 35 godina od završetka osnovne škole. Okupljanje ispred škole bilo je dogovoreno za 17,30 sati. Kako su se skupljali, sada odrasli ljudi i žene, postojali su sve živahniji i nestašniji. Cijela Kolodvorska ulica je oživjela, preplavio ju je smijeh i izmjenjivanje prijateljskih zagrljaja zahvaljujući sadašnjoj ravnateljici škole Kseniji Žunec, "učenici" su prošetali svojim učionicama, hodnicima, školskoj kuhinji, dvorani. Najduže su se zadržali u učionici u kojoj su pohađali prve četiri godine svoga školovanja. Zauzeli su školske klupe i smijuljili se, a u njihovim očima se vidio isti dječji žar kao prije mnogo godina. 

Kratkim govorim nazočne je pozdravila Zrinka Brajnović, a Dragan Bačić je zahvaljujući ravnateljici koja im je pronašla dnevnik osmog razreda čitajući imena iz dnevnika prozivao svakoga ponaosob da ukratko kažu nešto o sebi. 

Ovom događaju odazvala se umirovljena nastavnica kemije i biologije Anica Slunjski. Nakon fotografiranja, pokoje suze i puno smijeha, cijeli razred se uputio na grob Josipa Sopjanca, njihovog prvog učitelja razredne nastave, te nastavnika hrvatskog jezika Rade Brajnovića, kako bi im zapalili svijeće. 

Ovom lijepom druženju pridružili su se "učenici" koji su ostali u općini Čađavica, ali i oni koji žive u stranim državama i udaljenijim mjestima. Veselo druženje se nastavilo uz večeru u Slatini, gdje su se velikim klincima pridružili i bivši razrednik, ujedno i nastavnik tjelesnog odgoja Vlado Majhen i bivši nastavnik likovne kulture Đorđe Stanisavljević. Ispunjeno radošću, druženje je nastavljeno do kasnih noćnih sati uz složno obećanje da će ovakva okupljanja postati dio tradicije, neovisno o obljetnicama.

Ovom druženju su bili nazočni slijedeći "dječaci": Anđelko Kokorić, Igor Strelar, Mario Rešetar, Dalibor Španić, Darko Matić, Josip Molnar, Dragan Bačić, Dragan Lazić, Saša Kovačić, Ozren Lazić, Goran Koić, Bernard Sraka te Branko Križan, i "djevojčice": Danijela Šimić (Jurkić), Vesna Vuglovečki Balint, Melita Šverer (Loborec), Anita Terek (Katalinić), Snježana Teglović (Nekić), Marijana Vukalović (Škrlec), Lidija Šarko (Matoković) i Zrinka Brajnović. (Z. Brajnović, adf)

Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!