petak, 24. svibnja 2019.

[FOTO] DAN OTVORENIH VRATA-Osnovnoškolcima predstavljeni programi slatinskih srednjih škola

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Danas (petak) je Srednjoj školi Marka Marulića Slatina i Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina održan Dan otvorenih vrata. Povod Dana otvorenih vrata bio je učenicima završnih razreda osnovnih škola sa slatinskog područja predstaviti programe i mogućnosti upisa za srednje obrazovanje u navedenim školama.

Kao veliku prednost Industrijsko-obrtničke škole Slatina, ravnatelj Mladen Graovac naveo mogućnost stipendiranja učenika od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, ali i od strane same Virovitičko-podravske županije i to, zavisno od usmjerenja, u visini od 750 do 1 500 kuna mjesečno, za vrijeme trajanja kompletnog školovanja.

Ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Ivan Roštaš je rekao kako je škola u narednom upisnom roku omogućila upis za 104 učenika u četiri usmjerenja, opća gimnazija dva razreda sa po 22 učenika, te agrotehničar, ekonomija i tehničar za elektrotehniku (bivši elektrotehničar), svaki razred 20 učenika.  Dodao je i da, na žalost, iz godine u godinu broj učenika kao i u drugim školama u Hrvatskoj opada.

Učenici, osmaši iz osnovnih škola Davorin Trstenjak Čađavica, Vladimira Nazora Nova Bukovica, Voćin i Mikleuš, su uz pomoć profesora, strukovnih učitelja, te učenika škola dobili sve informacije o upisima u srednju školu i načinu školovanja. Upoznali su škole i školske prostore, prisustvovali su prezentacijama obrazovnih programa i zanimanja, izvannastavnih aktivnosti i ostalih oblika učeničkog života u školama (šport, kultura, zabava...), a sve s ciljem profesionalne orijentacije učenika. Na taj način se učenicima željelo olakšati odabir oko upisa zanimanja i programa, koja će nastaviti kao srednjoškolci u školskoj godini 2019./2020.

Oba ravnatelja, Ivan Roštaš i Mladen Graovac, zahvalili su se ravnateljima, učiteljima i učenicima osnovnih škola koje su ih posjetili na odličnom odazivu. (ADF; Fotografije D. Fišli)

Foto:










































































































































PROMO
Sve o uslugama Škiljić d.o.o. Slatina Ulica Vladimira Nazora 71 Slatina saznajte na brojeve mobitela 098/902-8185 (Zvonimir) ili 098/931-6325 (Ivan), kao i klikom na: ŠKILJIĆ d.o.o

PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩