ponedjeljak, 15. rujna 2014.

Osposobljeni novi stručni kadrovi za sportske treninge osoba s invaliditetom

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici, završen je četvrti po redu program za stručno osposobljavanje voditelja sportsko-rekreacijskih aktivnosti osoba s invaliditetom koji je i ove godine održan u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije uz suradnju s Hrvatskim paraolimpijskim odborom.
10 kandidata iz cijele Hrvatske uspješo je prošlo edukaciju i položilo završni ispit.
Sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Orahovica i posebno Centar za edukaciju su oduševili sve polaznike, a također su se pohvalno izrazili i o samo tijeku Programa. Certifikati će svima naknadno biti uručeni od strane Hrvatske olimpijske akademije. Nakon godinu dana stanke, vratili smo se u Orahovicu i siguran sam da će ovaj projekt još godinama biti prisutan na ovom prekrasnom mjestu. Ono što je najvažnije, i ove godine je osposobljen određeni broj stručnih kadrova koji će u budućnosti raditi sa sportašima s invaliditetom te svojim iskustvom povući mnoge druge da nam se u narednim programima pridruže – rekao je voditelj Programa u Orahovici i predsjednik Odbora za školovanje kadrova Hrvatskog paraolimpijskog odbora Željko Černić.
U posljednjem danu Programa, osim završnih ispita, dio kandidata odradio je i vježbe u vodi koje je bazenu Centra za edukaciji vodila prof. kineziologije i članica Odbora za školovanje kadrova Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Jasna Lulić Drenjak. (v.g./vpz.hr)