petak, 24. kolovoza 2018.

Ove godine Kuglački klub Slatina slavi 60 godina postojanja

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Kuglački klub Slatina ove godine slavi 60 godina djelovanja. Tom prigodom Zavičajni muzej Slatina priprema malu izložbu fotografija generacija koje su obilježile slatinsko kuglanje.

Zavičajni muzej u razgledanju priprema za izložbu posjetili su Branko Jurlina, najstariji član i jedan od osnivača Kuglačkog kluba Slatina i dopredsjednik kluba, te aktualni predsjednik kluba Željko Vaška.

U razgovoru sa Brankom doznali smo nekoliko podataka o klubu.

- Sedamdesetih godina kuglače u Slatini podržavali slatinski obrtnici među kojima je bilo dosta zaljubljenika u taj sport, te su se natjecali u sklopu Obrtničkog kluba na prvenstvima Slavonije i Baranje, ali i šire. Redovito su se organizirale obrtničke, odnosno radničke sportske igre. Bila su to lijepa vremena kada je Slatina imala kuglanu u ugostiteljskom objektu VBR, a koju je 2009. godine vlasnik prodao i urušena je zbog izgradnje slatinske obilaznice - prisjeća se Branko.

- I danas u 71. godini života najradije bih bacio kuglu, ali prije četiri godine sam imao nezgodu u kojoj sam ozlijedio kralježnicu, a potom me zadesila i ova opaka bolest - tužno dodaje Branko, koji je obolio od karcinoma i imao dvije operacije od kojih se još uvijek oporavlja.

Predsjednik kluba Željko Vaška i dalje se bori kako bi Slatina dobila kuglanu.

- Mi na sve treninge moramo putovati u Viroviticu, gdje igramo i naše ligaške utakmica, a što iziskuje velike financijske troškove. Već godinama sugeriram našim gradskim vlastima da se u Slatini sagradi kuglana, ne mora to biti nešto veliko, tek toliko da možemo igrati, a uvjeren sam kako bi kuglanje privuklo velik broj mladih - još uvijek u nadi za izgradnjom kuglane u Slatini kaže Željko.

Kuglački klub Slatina, uz potporu Grada Slatine, povodom 60 godina djelovanja, priprema turnir u kuglanju koji će se održati 8. rujna od 11.00 do 17.00 sati na kuglani Tvina u Virovitici, gdje će nastupiti četiri ekipe, kuglački klubovi Slatina, HVIDR-a Virovitica, Šećerana i Koprivnica.

Svečani program povodom obilježavanja 60 godina postojanja kuglanja u Slatini započet će u nedjelju, 9. rujna, u 15.00 sati posjetom Zavičajnom muzeju Slatina, te Svečanom akademijom u 17.00 sati u slatinskom restoranu Pinta. (ADF; foto DF)

Foto:


 
 


PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE 
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩