nedjelja, 28. rujna 2014.

Hrvatska je prvak svijeta

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Kako smo saznali od članova ŠUD „Šaran“ Našice, Hrvatska je na 16. svjetskom prvenstvu u ribolovu šarana na jezeru Pietrafitti u Italiji ,osvojila prvo mjesto.

Natjecanje koje je trajalo 72 sata (3 dana) započelo je u srijedu 24.09., a završeno je u subotu u 14 sati. Hrvatska reprezentacija je doslovno pomela konkurenciju te je sa velikom bodovnom razlikom osvojila PRVO MJESTO NA SVIJETU.  Za naš grad je velika stvar i ta što se u Hrvatskoj reprezentaciji nalaze 4 Našičana Dalibor Stanić, Tihomir Delić, Tomislav Vukšić i Damir Ladnjak koji su i članovi ŠUD „Šaran“ Našice, dok ostatak ekipe čini Pave Vukelić iz Orahovice, a iz Požege dolaze Dalibor Banaj i Hrvoje.

Kako je ovo stvarno velika stvar za Hrvatsku, a samim time i za naš grad, saznali smo kako se povratak naših natjecatelja očekuje u toku sutrašnjeg dana  (nedjelja) te će im Grad Našice organizirati i svečani doček.  (Vrijeme i mjesto dočeka će biti naknadno objavljeno)

Nešto više o ovom najsjajnijem MJESTU U SVIJETU naše repke kao i naših sugrađana rekao je i sam gradonačelnik Krešimir Žagar.
„Nevjerojatno lijepe vijesti došle su nam sa svjetskog prvenstva u pecanju u Italiji. Ono što smo imali prilike pratiti proteklih dana te se nadati najboljem jer se naša ekipa nalazila cijelo vrijeme na vrhu danas je i potvrđeno. Hrvatska reprezentacija je postala svjetski prvak. Nešto što im je nažalost prošle godine izmaklo za vrlo malo bodova kada su postali vice prvaci danas je ipak osvojeno. Ono što oni sada osjećaju je vrlo  vjerojatno nešto nemjerljivo, a može se usporediti sa velikim ponosom i srećom  koju dijelimo i mi sa njima jer smo bili uz njih u mislima sve ove dane koliko je trajalo natjecanje.. Sutra se očekuje njihov dolazak te pozivam da pratite vijesti na TV Našicama i Radio Našicama preko kojih ćemo izvijestiti slušatelje i čitatelje gdje će biti okupljanje i kako ćemo ih dočekati. Ovo je nešto stvarno posebno jer imati svjetske prvake iz našega grada u takvom sportu koji je tako masovan i u koji se toliko ulaže to je ravno nečemu nevjerojatnom i u nečemu u čemu se stvarno treba uživati.“ – rekao je za kraj gradonačelnik Krešimir Žagar. (nasice.com)