nedjelja, 3. studenoga 2013.

SLATINA : Održan seminar iz borilačke vještine Shorinji Kempo

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.


Jučer u subotu, 2. studenoga, održan je seminar iz drevne japanske borilačke vještine Shorinji Kempo u prostorijama udruge Krik u Slatini.

Seminar je vodio zagrebački  trener Shorinji Kempa, majstor Zoran Grgos, vlasnik crnog pojasa 4. dan, višestruki svjetski prvak u borilačkim vještinama, 3 zlatne medalje u Grappling hrvanju 2011. godine i brončani u Portugalu na prvenstvu svijeta  BJJ 2013. godine.

Borilačka disciplina Shorinji Kempo nova je u Slatini, a potakao ju je Dražen Perković , vlasnik crnog pojasa 1. dan i trener slatinskih polaznika.

Shorinji Kempo je borilačka vještina slična Shaolin Kung-fuu, a osnovana je 1947. godine od strane Doshin Soa , japanskog majstora borilačkih vještina, bivšeg vojnog obavještajca.

Shorinji Kempo obuhvaća sustav samoobrane , mentalnog treninga i promicanja zdravlja u cjelini.
Metode treninga temelje se na konceptu da su duh i tijelo jedno, a obuhvaćaju vještine kombiniranja udaraca nogama, rukama, poluge i zahvate, te bacanja i borbu na tlu, kao i uporabu raznih oružja poput nunchaka, tonfa,štapa, bokena....

Zoran Grgos u svom predavanju je naglasio da se zahvatima, udarcima i ostalim pokazanim tehnikama prvenstveno treba koristiti u samoobrani , ali i kao napad s ciljem obrane od jednog ili više napadača.

''Svjedoci smo mnogih napada i zlostavljanja o kojima naši mediji svakodnevno pišu. Ova vještina omogućuje slabijoj osobi da se obrani od jače, starijoj od mlađe iskoristivši snagu kretanja napadača, kao i obranu od raznih oružja''- istaknuo je majstor Grgos.

Foto :




















D.F.  & A.F.


Interesenti za polaznike Shorinji Kempa mogu se prijaviti na : https://www.facebook.com/groups/444910958940420/