srijeda, 20. veljače 2013.

SDP SLATINA : ''AGRO ARCA'' -DA ili NE ?

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.


Danas, 20. veljače u prostorijama GO SDP-a  u Slatini održana je konferencija za medije s temom ''Agro Arca da ili ne''.

Pozdravivši i zahvalivši se svim prisutnim predstavnicima medija na odazivu, glasnogovornica Jovana Žnidarec dala je riječ Slobodanu Periću , kandidatu SDP-a i HNS-a za gradonačelnika Slatine na predstojećim lokalnim izborima.

''Želim upoznati javnost putem medija da grad Slatina kao organizator ''AGRO ARCE'', međunarodnog sajma inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambrenoj industriji, nije spreman i neće održati sajam u ovoj, 2013 godini.
Ne znam razloge, ali to je jako loša odluka HDZ-a i gradskih vlasti, kojom se grad Slatina briše sa popisa sajamskih gradova na području Virovitičko-podravske županije.
Time bi Slatina bio jedini grad na našoj županiji koji bi ostao bez sajma, jer su gradovi Virovitica i Orahovica sajmove već održali.
Slatina je jedan od najstarijih i najpoznatijih sajamskih gradova u Slavoniji sa višegodišnjom tradicijom  , desetljećima prepoznatljiv kao sajamski centar, gdje se slijevao veliki broj zanatlija i obrtnika svih djelatnosti iz cijele Hrvatske.
Na neki način ta tradicija je nastavljena kroz održavanje ''AGRO ARCE'', time smatram da je nikako ne treba prekinuti, nego nastaviti i sadržajno obogaćivati , jer za to ima puno mogućnosti i puno prostora.
Čudim se kako gradonačelnik i sadašnje vodstvo grada to nije u stanju prepoznati, ali očito je da nemaju ni volje ni ideje, a radi se o poljoprivredi i poljoprivrednom sajmu, strateški najznačajnijoj grani za svaku Zemlju, pogotovo pri skorom ulasku u EU, te ujedno i promociji našeg grada.
Naše stajalište, stajalište SDP-a  je da sajam treba nastaviti po svaku cijenu, treba ga profesionalizirati, programski proširivati i dodatno obogaćivati novim sadržajima.
Kada SDP preuzme vlast, kao budući gradonačelnik ću to sigurno učiniti, jer je to jedan dio našeg programa''- izložio je Perić.

Osim poteškoća sa ovogodišnjom organizacijom  sajma, Perić se osvrnuo i na nedavno provedenu anketu objavljenu u Virovitičkom listu, gdje se HDZ sa svojim kandidatima maksimalno favorizira-''Nije mi jasno kako u anketi provedenoj na Virovitičko-podravskoj županiji na svim vodećim mjestima za gradonačelnike, načelnike općina, izuzev općinu Zdenci, vode kandidati HDZ-a, pa tako i u gradu Slatini, a svjedoci smo i znamo tko je uništio industriju i poharao naš grad. Mislim da je to običan propagandni spin HDZ-a da se pokaže javnosti kako je HDZ još uvijek jak i da županija i grad Slatina ostaje njihova država, no što je babi milo , to se babi snilo''- naglasio je za kraj SDP-ov i HNS-ov kandidat za gradonačelnika  Slatine, Slobodan Perić.

Foto :





Dragutin Fišli