srijeda, 24. travnja 2024.

Provedena preventivna akcija ''Na dva kotača sigurno''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U subotu, 20. travnja u Virovitici, na postavljenom motociklističkom poligonu održana je preventivna akcija „Na dva kotača sigurno“. Akcija je imala preventivno-sigurnosni karakter i provela se u skladu s nadolazećom motociklističkom sezonom.

U preventivnoj akciji proveo se trening vožnje u kojem su sudjelovali vozači motocikla i mopeda. Uz provjeru spretnosti vožnje na poligonu, vozači su se malo podsjetili i prometnih pravila i propisa, a sve s ciljem kako bi se smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti, jer u proteklih pet godina na području Policijske uprave virovitičko-podravske smrtno su stradala četiri vozača motocikla i mopeda, dok je 45 motociklista zadobilo teške tjelesne ozljede, a 39 lakše tjelesne ozljede.

Na treningu vožnje uz policijske službenike Policijske uprave virovitičko-podravske sudjelovali su i članovi moto-klubova s područja Županije virovitičko-podravske:

- MK „Alka“ Špišić Bukovica
- MK „Kumovi“ Virovitica
- MK „Speed“ Slatina
- MK „Respect“ Slatina
- MK „Zvijeri“ Čađavica

Kondicijska obuka motociklista temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda na sigurnije sudjelovanje u prometu, a kako započinje nova sezona vožnje moto-ljubimcima, ovo su neki od savjeta policije za vozače motocikla i mopeda:

- uvijek koristite zaštitnu kacigu
- brzinu prilagodite uvjetima na cesti
- ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje
- uvijek vozite s upaljenim svjetlima
- nosite reflektirajući prsluk da bude vidljiviji ostalim sudionicima u prometu
- ne precjenjujte svoje vozačke sposobnosti
- ne vozite između kolona vozila
- ne vozite tzv. „slalom“ vožnju
- nemojte prevoziti djecu na mopedima i motociklima
- koristite zaštitnu opremu odgovarajuće veličine
- ne uklanjajte zaštitnu blokadu brzine na mopedima - mopedi nisu predviđeni za velike brzine

(PU virovitičko-podravska)

Foto:




Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!