četvrtak, 1. veljače 2024.

U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina održana početna konferencija projekta „Lješnjomedska rapsodija moga kraja“

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Početna konferencija provedbe projekta „Lješnjomedska rapsodija moga kraja“ održana je danas (četvrtak) u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina. 
Projekt je odobren na temelju Javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam u 2023. koje je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske. Projekt se financira iz državnog proračuna Republike Hrvatske dok je prijavitelj projekta Strukovna škola Virovitica te partner Industrijsko-obrtnička škola Slatina.

Sve prisutne u ime župana Igora Androvića na predstavljanju projekta pozdravila je Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije.

“Ovo je zaista simpatično povezivanje osnovnih i srednjih škola i najbitnije povezivanje s poslodavcima koje može biti poticaj i osnovnim školama da upišu određeno strukovno zanimanje i da prepoznaju važnost gastro i turističke ponude koja je sve šira i sve bitnija na području naše županije, ali i da možda ostvare određenu suradnju koja će biti ključna za njihovu budućnost i za zapošljavanje upravo u svojem gradu ili bilo gdje u Virovitičko-podravskoj županiji. Budite uspješni i uživajte u ovom projektu“ – rekla je Martina Bunić.

Projekt je u vrijednosti od 11.000 eura te je njegovo vrijeme realizacije od siječnja do svibnja 2024. godine, a projektom se želi djelovati na području povezivanja obrazovnog sustava i poslodavaca u turizmu kao i na održivom razvoju turizma. Također želi se usredotočiti na stvaranje gastro suvenira Virovitičko-podravske županije, a osim prijavitelja i partnera projekta, sudjeluju i Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina i Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica kao sudionici projekta te “Sandrini kolači“ vlasnice Sandre Jadek, PP Orahovica i OPG “Grapis Pčelarstvo Grahovac“ Virovitica kao pridruženi partneri. (vpz.hr; Foto: D. Fišli)

Foto:




















Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩