utorak, 4. listopada 2022.

Dječji vrtić “Lipa” Čađavica u povodu Međunarodnog dana starijih osoba ugostio bake svojih mališana

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, Dječji vrtić „Lipa“ Čađavica ugostio je Branku Budimir i Mariju Martinčević, bake svojih polaznika. 

One su djeci prepričavale kakvo je njihovo djetinjstvo bilo, uspoređujući s djetinjstvom djece danas. Kao male, nisu imale mnoštvo kupljenih igračaka, nego su si igračke izrađivale same: lutke od klipova kukuruza, znale su vezati stare lonce špagom i vući ih po putu. Njihove su kuhinje bile sastavljene od blokova i dasaka, a kuhala se smjesa zemlje, vode, trave i šrota. Bake su se prisjetile i recitacija koje su kao djeca učile te su i vrtićku djecu upoznale sa stihovima.

Uočile su i jednu poveznicu koja povezuje njih u mlađim danima i djecu današnjice: pokretne igre poput „Ide maca oko tebe“, „Điha, điha, konjiću“. One nisu posjedovale mnoštvo slikovnica i knjiga. Priče za laku noć bile su rezultat raznolike mašte njihovih mama i baka.

Djeca su bakama otpjevala i izrecitirala pjesme Jesen na putu i Kruška, jabuka, šljiva, te su ih upoznale s glazbeno-pokretnom igrom „U Čađavici je kućica“. S bakama je nastavljeno druženje, tijekom kojeg su im prikazane igračke s kojima se djeca igraju, a one su bile iznenađene što svaki dio sobe ima svoj centar aktivnosti u kojemu se djeca igraju. (DV “Lipa” Čađavica)


RESTORAN I HOSTEL ''SEQUOIA'' SLATINA, NAJBOLJI GABLEC U GRADU 
Sve što vas zanima u svezi Restorana i hostela ''Sequoia'' Slatina, možete pogledati na Facebook stranici Restoran i hostel ''Sequoia'' Slatina, te na Instagramu Restoran i hostel ''Sequoia''. Za ostale informacije zvati br. tel. 033 561 375
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩