četvrtak, 23. lipnja 2022.

IOŠ Slatina obišli župan Igor Andrović i pročelnica Martina Bunić: Županija školi donirala 10 novih računala

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na poziv ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladena Graovca, danas (četvrtak) su školu posjetili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić. 

Razlog ovog posjeta, između ostalog, bila je donacija deset računala od strane Virovitičko-podravske županije za centar izvrsnosti novih tehnologija IOŠ Slatina. 

Župana Androvića i pročelnicu Bunić kroz školu je proveo ravnatelj Graovac te ih upoznao sa aktivnostima ove obrazovne ustanove. 

- Današnji posjet župana i pročelnice bio je iz dva razloga, prvi je donacija deset računala za centar izvrsnosti novih tehnologija kojim ćemo na jesen pokrenuti suradnju s osnovnim školama na području, ne samo grada Slatine nego i županije. Drugi razlog posjeta bio je pokaz inovativnog pristupa radu profesora Runje i njegovih učenika zanimanja CNC operater, koji su svojom vlastitom pameću inovativnim metodama uspjeli od starog tokarskog stroja napraviti CNC tokarilicu - istaknuo je ravnatelj Graovac.

Osim navedenog, župan Andrović i pročelnica Bunić su uz ravnatelja Graovca te učitelje IOŠ Slatina obišli i praktikum u kojem učenici zanimanja automehaničar stječu svoja znanja, kao i praktikum učenika stolarskog zanimanja. Tom se prigodom ravnatelj Graovac zahvalio županu i Županiji kao osnivaču škole na svim strojevima kojima su praktikumi opremljeni, a koje je nabavila Županija. 

Nastavnik Slaven Zelenka je prigodom posjeta gostiju stolarskoj radionici poklonio pročelnici, županu i ravnatelju kuhače koje su učenici sami izradili. 

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović istaknuo je da slatinska Industrijsko-obrtnička škola svojim radom, zalaganjem i inovacijama zasigurno može biti promjer svim školama na području Virovitičko-podravske županije, ali i cijele Hrvatske. 

- Sve ovo što smo vidjeli danas u vašoj školi zavređuje divljenje. Čestitam vam na svemu što ste uspjeli napraviti, a koliko sam vidio, neke stvari skoro iz ničega, samo svojim znanjem i upornošću. Ono što vam mogu obećati, je da će Županija i nadalje biti na raspolaganju vašoj školi - rekao je župan Andrović. (adf; Foto: D. Fišli)

Foto:






























RESTORAN I HOSTEL ''SEQUOIA'' SLATINA, NAJBOLJI GABLEC U GRADU 
Sve što vas zanima u svezi Restorana i hostela ''Sequoia'' Slatina, možete pogledati na Facebook stranici Restoran i hostel ''Sequoia'' Slatina, te na Instagramu Restoran i hostel ''Sequoia''. Za ostale informacije zvati br. tel. 033 561 375
AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩