srijeda, 18. svibnja 2022.

[FOTO] Uspješno provedena vježba evakuacije i spašavanja u slučaju požara Slatinske banke

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Danas (srijeda) je provedena vježba evakuacije i spašavanja u slučaju požara Slatinske banke. U vježbi su sudjelovali vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine, policijski službenici Policijske postaje Slatina, K9 tim (vatrogasac i pas tragač), te indirektno Dom zdravlja.

Nakon što je dežurni portir uočio požar, izvršena je evakuacija djelatnika banke te su pozvani vatrogasci. Vatrogasci su ubrzo stigli sa tri vozila, navalnim, vatrogasnom auto ljestvom i kombi vozilom sa K9 timom. Po okupljanju evakuiranih djelatnika banke na zbornom mjestu uočeno je kako nedostaje četiri djelatnika. S obzirom da je banku, fiktivno, već dosta zahvatila vatra i prostorije su bile pune dima, te se djelatnici s drugog kata zgrade nisu mogli samostalno izvući, a vatrogasci su te djelatnike evakuirali pomoću auto ljestvi. Pošto se za jednu osobu nije se znalo gdje se nalazi, K9 tim, vodič Dario Čordaš i njemačka ovčarka Zita, krenuli su u potragu koja je uspješno okončana. 

Vježbom je zapovijedao zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Tomislav Uher, a promatrala ju je i zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, oboje su vježbu ocijenili uspješnom. Također, uspješnom je vježbu ocijenila i Tomislava Žarić, voditeljica tehničke zaštite u Slatinskoj banci. 

- U suradnji sa Slatinskom bankom smo odradili vježbu evakuacije i spašavanja, gdje smo simulirali nastanak požara u banci, te smo auto ljestvama s drugog kata spašavali četiri zatočene osobe. Jedna osoba je, da tako kažemo, bila ''unesrećena'' i nju su naši vatrogasci pronašli i iznijeli je pomoću nosila iz banke na sigurno. Tijekom evakuacije jedna osobe se izgubila u ''dimu'' obavijenim prostorijama banke, te je pozvan K9 tim koji ju je ubrzo pronašao. Vježbu bih ocijenio vrlo uspješnom - rekao je zamjenik zapovjednika JVP grada Slatine Tomislav Uher. 

- Cilj ove vježbe je bio kretanje naših zaposlenika pri smanjenoj vidljivosti i preglednosti u slučaju požara. Svake dvije godine provodimo vježbe evakuacije kako bi naši zaposlenici simulirali taj stvarni događaj kako bi se smanjili stres i panika u stvarnoj situaciji, te kako bi svaki od njih znao koja je njegova zadaća i odgovornost u stvarnom trenutku požara. Što se tiče provedene vježbe, mislim da su se svi izvrsno snašli - rekla je voditeljica tehničke zaštite u Slatinskoj banci Tomislava Žarić. (adf; Foto: D. Fišli)

Foto:








































































AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩